© De Telegraaf

Spectaculaire beelden tonen hoe gijzelaar ontsnapt en politie inrijdt op gijzelnemer Apple Store Amsterdam

De gijzeling in de Apple Store aan het Leidseplein kwam dinsdagavond ten einde. De Amsterdamse politie rukte uit naar een gewapende gijzeling in de Apple Store aan het Leidseplein en werd beschoten met een automatisch wapen. Nieuwe beelden tonen hoe de politie de man kon arresteren door hem aan te rijden.

Nick Busschots

De politie heeft twee woningen in Amsterdam doorzocht. Een daarvan is de woning van de verdachte en de ander is een woning waar hij vaak verbleef. De gijzelnemer blijkt een strafblad te hebben in verband met de wet wapens en munitie.

Volgens de politie had de verdachte zowel een automatisch wapen als een handwapen bij zich. Met het automatische wapen heeft hij zeker vier keer richting de politie geschoten, toen die aan het begin van de avond ter plaatse kwam.

De plaatsvervangende burgemeester van Amsterdam, Rutger Groot Wassink, sprak tijdens de persconferentie van “een schokkende gebeurtenis”. Hij prees het optreden van de politie en de gemaakte interventies. Volgens hem zijn alle mensen die vastzaten in het pand veilig “en lijken ze in goede gezondheid” te verkeren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer