DISCUSSIE. “Doe in godsnaam géén ketchup op je pasta”: wat vind jij de grootste misdaad in de keuken?

De Italiaanse keuken is heerlijk, maar staat ook bol van de expliciete en ongeschreven regels. Wat vinden Italianen nu de grootste faux pas? Uit een enquête blijkt dat een pizza beleggen met ananas of pasta carbonara mét room maken niet de grootste misdaad tegen de smakelijkheid is.

De Italiaanse keuken is universeel gelauwerd om zijn heerlijke simpliciteit. Toch zien heel wat Italianen met lede ogen aan hoe andere wereldburgers la cucina Italiana mismeesteren, verbasterren en – soms zelfs – compleet verpesten door ingrediënten toe te voegen die er gewoonweg niet in thuishoren.

Mogelijk de bekendste “misdaad” is room toevoegen aan een pasta carbonara. Voor de leken: échte carbonara maak je met eierdooiers, guanciale (geen spek), pecorino romano (geen voorgeraspte brol uit pakjes), zwarte peper en eventueel een likje kookwater van de pasta om een mooi rijke saus te bekomen. In geen geval voeg je room toe. Opvallend genoeg staat die misdaad ‘slechts’ op de zesde plaats in de lijst met ‘ergste misdaden tegen de Italiaanse keuken’.

Uit een enquête van YouGov blijkt dat “ketchup op pasta doen” de spreekwoordelijke doodstraf verdient. Op twee staan de idioten die pasta in koud water doen én dan pas aan de kook brengen. Op drie staan de barbaren die pizza met ananas beleggen. Nog in de lijst: cappuccino’s bestellen na 11 uur ’s ochtends, pasta als bijgerecht eten, kaas op visgerechten doen...

LEES OOK. Dit zijn de grootste misdaden tegen de regels van de Italiaanse keuken: “Doe in godsnaam géén ketchup op je pasta”

Wat vind jij de grootste misdaad in de keuken?

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER