(themabeeld) ©  Shutterstock

Italiaanse politie neemt voor 800 miljoen euro maffia-goederen in beslag in Calabrië

De Italiaanse politie heeft woensdag bekendgemaakt eigendommen ter waarde van meer dan 800 miljoen euro in beslag te hebben genomen. Ze behoren toe aan drie broers die verdacht zijn van banden met de Calabrische maffia, de ‘Ndrangheta.

mtm
Bron: BELGA

De eigendommen bestaan uit talrijke bedrijven, supermarkten, een van de grootste winkelcentra van het zuidelijke Calabrië en vastgoed, waaronder twee luxevilla’s, aldus een communiqué van de financiële politie (GDF). Voorts zijn er bankrekeningen, luxemoto’s en onder andere ook een Ferrari in beslag genomen.

De Italiaanse justitie doet al jaren onderzoek naar het patrimonium van de drie broers. Eén van hen staat momenteel terecht na een operatie tegen de maffia in 2015.

Volgens het persbureau AGI gaat het om de broers Franco, Pasqualino en Marcello Perri. Hun vader Antonio Perri is in 2003 voor een van zijn supermarkten vermoord.

De speurders verdenken volgens AGI  de broers ervan grote winsten te hebben verworven dankzij hun banden met de maffia en inbreuken op de wetgeving rond de vrije markt. Ze zouden een soort monopolie hebben verworven in de sectoren waarin hun bedrijven werkzaam waren.

Deskundigen aanzien de ‘Ndrangheta als de machtigste maffia in Italië na het verdringen van de Siciliaanse Cosa Nostra en de Napolitaanse Camorra.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer