©  rr

Union aanvaardt schorsing van vijf wedstrijden effectief voor Dante Vanzeir, ook bondsparket gaat niet in beroep

Union Saint-Gilloise heeft geen beroep aangetekend tegen de straf voor Dante Vanzeir (23) na zijn rode kaart tegen Charleroi: vijf wedstrijden schorsing plus drie wedstrijden voorwaardelijk. Dat betekent dat de leider het de komende vijf speeldagen zonder zijn spits moet redden.

Jonas Withouck, Thomas Cami, Pieter-Jan Calcoen

Het Disciplinair Comité was dinsdag iets milder dan het bondsparket, dat zes speeldagen effectieve schorsing en twee speeldagen voorwaardelijk voorgesteld had. Het Disciplinair Comité deed er dus een speeldag af en daar kunnen ze bij Union best mee leven. In principe kon het bondsparket nog beroep aantekenen tegen de beslissing van het Disciplinair Comité, maar dat gebeurde niet.

Dante Vanzeir deelde zaterdagavond een vuistslag uit aan Charleroi-verdediger Valentine Ozornwafor. Na tussenkomst van de VAR trok scheidsrechter Nicolas Laforge rood. Ozornwafor verloor tweemaal het bewustzijn en werd ter controle naar het ziekenhuis gebracht, maar stelt het momenteel goed. Naast zijn schorsing kreeg Vanzeir ook een boete van 6.500 euro.

De komende vijf wedstrijden zal Union het zonder Dante Vanzeir moeten doen. Komend weekend is ook spitsbroeder Deniz Undav geschorst. De Duitse topschutter pakte op het veld van Charleroi zijn vijfde gele kaart van het seizoen. Leider Union neemt het zaterdag in eigen huis op tegen Eupen.

 ©  Isosport

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer