De man riskeert een straf met uitstel onder voorwaarden. © MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Nederlander riskeert 6 maanden nadat hij tand van partner uitslaat

Tongeren -

Een Maastrichtenaar (59) riskeert 6 maanden cel met uitstel omdat hij zijn vriendin een kopstoot gaf waarbij ze een tand verloor. “We werken er samen aan”, zo klonk het bij de vergevingsgezinde vrouw.

Shauni Deferm

Exact een maand geleden, op 23 januari van dit jaar, werd de politie gebeld door de vrouw nadat haar 59-jarige Nederlandse vriend haar zwaar had toegetakeld. Nadat de man een fles whisky en een fles cognac achterover had geslagen, verloor hij de controle tijdens een banale discussie.

“De vrouw was aan het koken toen hij haar uit het niets begon uit te schelden”, aldus de Tongerse aanklager. “Hij zei dat hij haar, en nadien ook zichzelf, iets zou aandoen.” Uiteindelijk gooide de man een glas wijn over het hoofd van zijn vriendin, maar daar bleef het niet bij. “Toen de vrouw uit de keuken wegliep, ging hij haar achterna. Hij gaf haar een kopstoot waardoor ze een tand verloor”, zo vertelt de procureur. “In het verleden heeft hij ook al twee tanden bij haar uitgeslagen.”

Een goed gesprek

De man was zwaar onder invloed van drank en herinnert zich amper iets van de feiten. Ondertussen zou alles weer koek en ei zijn tussen het koppel. “We hebben een goed gesprek gehad”, zo verklaarde de man. Ook de vrouw bevestigt dat ze haar vriend vergeeft. “We werken er allebei aan”, aldus het slachtoffer.

De vrouw wenste na de feiten ook geen huisverbod voor de man. “Die vrouw is zeer zorgzaam. Ze wil mijn cliënt helemaal niet buiten zetten, ze wil enkel dat hij aan zijn problemen werkt”, zo pleitte de advocaat van de Nederlander. “Maar dat kan hij niet alleen. Ze moeten samen iets doen aan hun drankgebruik.”

De man riskeert een opsluiting van zes maanden en een geldboete van 400 euro. De procureur kan akkoord gaan met een uitstel onder voorwaarden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer