Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA).
Volledig scherm
Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). © Photo News

Jan Jambon (N-VA) wil vroeger dan 2027 aanknopen met begrotingsevenwicht

De Vlaamse regering heeft in haar krokusakkoord niet alleen beslist over de bouwshift en het stikstofdossier, ze heeft ook afgesproken om versneld - en dus vroeger dan 2027 - aan te knopen met een begrotingsevenwicht. Dat heeft Vlaams minister-president Jan Jambon in het Vlaams Parlement gezegd.

29 reacties

  • Patrick Van Lersberghe

    2 jaar geleden
    2024 zijn er nieuwe verkiezingen en wordt er een nieuwe regering gevormd, dus het is veel te voorbarig om daar nu al uitspraken over te doen. Het is best mogelijk dat de nieuwe regering geen ruimte meer zal hebben om nieuw beleid te voeren gezien de middelen volledig opgesoupeerd zijn door de huidige Vlaamse regering. Bovendien loert de rentedraak op de hoek, die een impact zal hebben op de Vlaamse schuld.
  • rik casteleyn

    2 jaar geleden
    Jambon moet zeer goed beseffen dat corona met een andere variant zal terugkeren en dat zijn plannen voor de zoveelste keer in het water zullen vallen . Beke zal in oktober weer willen spuiten want hij heeft er nog veel over .
  • Karel Dillen

    2 jaar geleden
    Het capaciteitstarief van Demir zal hierbij zeker helpen. Ondertussen blijven de PFOS slachtoffers in de kou staan.
  • Wesley Kenis

    2 jaar geleden
    Wij hebben een staatsschuld van meer dan 500 miljard...ik zou eindelijk wel eens willen weten aan WIE we die schuld hebben...want als dat aan ons is, dan word het eens tijd dat we ook iets terugkrijgen !!maarja warom zouden wij ooit geld terugkrijgen, uitdelen in Afrika is beter voor "het klimaat" nietwaar of was dat voor de "volksgezondheid"..
  • dirk waterinckx

    2 jaar geleden
    Geheel dat zelfverkozen schaamteloos vals achterbaks geld en machtziek roversnest is oncapabel en zou eerlijkheidshalve beter ineens opstappen zodoende gans belgie ineens kosteloos te redden zonder uitstap vergoeding enz zoals 1gewone burger ontslagen word ! ! !