Dolle achtervolging eindigt na 21 kilometer op middenberm: waarom bestuurster zich weigerde over te geven aan politie

De vrouw kon uiteindelijk op de Ring in Lier worden gevat. ©  Nick Vanherck

Heist-op-den-Berg/Lier -

De politie heeft dinsdagavond een 37-jarige vrouw kunnen vatten na een dolle achtervolging van in Grootlo (Heist-op-den-Berg) tot op de Ring in Lier. Meer dan waarschijnlijk wilde ze aan de politiecontrole ontsnappen omdat ze een hoeveelheid speed in haar handtas had zitten.

Theo Derkinderen

Een interventieploeg van lokale politie Heist merkte dinsdagavond een auto op die stilstond in de Kapelstraat in Grootlo. “Omdat het voertuig op een kruispunt stond, niet in beweging was en de binnenverlichting bovendien brandde, wilde de politieploeg overgaan tot een controle. Toen de bestuurster de politiecombi opmerkte, gaf ze plots gas”, zegt Jana De Roover van de lokale politie.

“Onze interventieploeg zette de achtervolging in. Er werd gebruikgemaakt van de blauwe zwaailichten en sirene om de chauffeur duidelijk te maken dat ze moest stoppen en zich aan de kant moest zetten, maar daar gaf de vrouw geen gevolg aan.”

Omsingeld door politie

Daarop startte een dolle achtervolging van in Grootlo, via de Liersesteenweg en Aarschotsebaan tot op de Ring in Lier. “De vrouw haalde tijdens haar vlucht heel hoge snelheden en zorgde voor gevaarlijke verkeerssituaties. Daarnaast lapte ze heel wat verkeersregels aan haar laars. Omdat de bestuurster weigerde te stoppen, kreeg onze ploeg bijstand van alle beschikbare interventieploegen uit de buurt.”

Na ruim 21 kilometer eindigde de dolle achtervolging op de Ring in Lier, vlakbij het kruispunt met de Mechelsesteenweg en de Pallietertunnel. “Mevrouw had zich vastgereden op de middenberm. De achtervolgende politie-eenheden konden de wagen onmiddellijk omsingelen, zodat ze niet meer verder kon vluchten.” (Lees verder onder de foto)

Vlak bij het kruispunt met de Mechelsesteenweg en de Pallietertunnel reed de vrouw zich vast en kon ze worden opgepakt. ©  Chris Van Rompaey

Drugs

De 37-jarige bestuurster van de wagen werd gearresteerd en overgebracht naar het politiecommissariaat van Heist-op-den-Berg. “In haar handtas werd een hoeveelheid speed aangetroffen. Mogelijk was de dame ook onder invloed. Ze wordt nog grondig over de feiten verhoord en mag zich aan een proces-verbaal verwachten voor alle verkeersinbreuken die ze beging.”

Hoe groot de aangetroffen hoeveelheid speed was, is niet meegedeeld. De auto van de vrouw werd later op de avond weggetakeld.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen