Paard dat grote tak in zijn rug kreeg tijdens storm, stelt het goed: "Hij wil opnieuw naar zijn vriendjes"

Het paard uit Oud-Heverlee dat afgelopen weekend zwaar gewond raakte tijdens de storm en geopereerd werd in de paardenkliniek Equitom in Lummen is aan de beterhand. "Hij wil graag naar buiten en naar zijn vriendjes, maar we houden hem toch nog zeker 3 weken hier voor de zekerheid", is te horen in de paardenkliniek.

Het paard Jalil kreeg tijdens de storm Eunice een grote tak in zijn rug, toen hij in zijn stal in Vaalbeek bij Oud-Heverlee stond. Hij werd overgebracht naar de paardenkliniek in Lummen, waar ze hem meteen opereerden: "Er waren drie delen van de ruggenwervel gebroken, we zagen ook de ligamenten liggen, dus dat was heel diep en vies", zegt dierenarts Shady Taghizadeh. "Nadat we hem hadden gestabiliseerd met medicatie, hebben we hem twee uur lang geopereerd. We hadden schrik dat hij niet zou wakker worden, maar het is heel goed gegaan."

We zijn nu enkele dagen verder en het gaat goed met Jalil. "Gisteren heb ik de wonde schoongemaakt en speciale verbanden aan gedaan", zegt de dierenarts van Equitom. Hij beweegt en stapt ondertussen al goed, dus het is eigenlijk een heel hoopvol verhaal."

Hij beweegt en stapt goed, dus het is eigenlijk een heel hoopvol verhaal

Dierenarts Shady Taghizadeh

Hoe lang het paard nog in Lummen moet blijven, is nog even afwachten. "Jalil is een weidepaard en we zien dat hij graag naar buiten en naar zijn vriendjes wil, maar we moeten zeker zijn dat er geen resterende infectie is. Dus we gaan hem waarschijnlijk toch nog drie weken hier houden, en zullen hem daarna opvolgen met de dierenarts thuis."

 

 

Meest gelezen