Google Street View

OCMW-directeur van Torhout die 485.000 euro verduisterde, krijgt celstraf van 2 jaar

De voormalige OCMW-directeur van Torhout die 485.000 euro verduisterde, krijgt een celstraf van 1 jaar effectief en 1 jaar voorwaardelijk. Aan het OCMW moet hij een slordige 480.000 euro terugbetalen. 

15 jaar lang leidde de voormalige OCMW-directeur van Torhout een luxeleven met geld waarover hij beslissingen nam in het kader van budgetbeheer van inwoners. De voormalige directeur riskeerde 2 jaar effectieve celstraf, maar het is dus 1 jaar effectief, de 1 jaar voorwaardelijk geworden.

“De feiten getuigen van een gevaarlijke ingesteldheid en tonen aan dat beklaagde als directeur geen greintje respect heeft voor andermans bezittingen en eigendomsrechten”, sprak de rechter. Met het geld dat hij verduisterde, maakte hij reisjes, bezocht prostituees en ging naar de duurste restaurants.

Eind 2016 kwamen de feiten aan het licht toen medewerkster van het Sociaal Huis enkele taken overnam tijdens de vakantie van de man. Ze merkte ongeregeldheden op in enkele budgetbeheerdossiers en daaraan gekoppelde rekeningen. Op vraag van de stad Torhout voerde Audit Vlaanderen een onderzoek uit naar zijn praktijken. Uit hun rapport bleek dat minstens 13 cliëntendossiers konden weerhouden worden als verdacht. 

Meest gelezen