Negatief advies voor nieuw stadion Cercle Brugge

De auditeur van de Raad van State geeft een negatief advies voor het nieuwe stadion van Cercle Brugge langs de Blankenbergse Steenweg. Daardoor komen de toekomstplannen van Club en Cercle in gevaar.

Het huidige stadion, het Jan Breydelstadion, is al jaren te klein voor de twee Brugse voetbalploegen samen. Het plan is om het Breydelstadion te vernieuwen en uit te breiden voor Club Brugge. Cercle Brugge zou verhuizen naar een nieuw stadion aan de Blankenbergse Steenweg. Maar die plannen komen nu in gevaar door het negatieve advies van de Raad van State. Het is nu wel nog wachten op de definitieve uitspraak van de Raad van State.

 “Ik ben ontgoocheld, maar zet door”, zegt Franky Demon, Schepen van Ruimtelijke Ordening Sport (CD&V). “Ik wil de Vlaamse Overheid nog eens uitdrukkelijk bedanken voor het vele harde werk dat ze samen met de stad heeft verricht in dit dossier. Al jaren doen we ons uiterste best om aanpassingen te doen, maar blijkbaar wordt dit harde werk met dit advies nu niet beloond.”

De vorige keer gaf de auditeur wél een positief advies, maar nam de Raad van State toch een negatieve beslissing. “Ondertussen werd de plannen herwerkt en aangepast. Er werd bijvoorbeeld een tweelaagse parking voorzien en meer buffering. Jammer genoeg wordt dit nu negatief geadviseerd door de auditeur”, klinkt het.

Demon laat onderzoeken welke stappen de Vlaamse Overheid of de stad Brugge kunnen ondernemen als de Raad van State het advies van de auditeur volgt.

Meest gelezen