Celia Groothedde (Groen, L) aan het woord in het Vlaams Parlement, waar Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V, R) woensdag stevig de wind van voren kreeg tijdens een actualiteitsdebat over de kinderopvang.
Volledig scherm
Celia Groothedde (Groen, L) aan het woord in het Vlaams Parlement, waar Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V, R) woensdag stevig de wind van voren kreeg tijdens een actualiteitsdebat over de kinderopvang. © BELGA

Beke krijgt de wind van voren tijdens actuadebat over kinderopvang: "Er is een kind gestorven, minister. En dat terwijl alle alarmbellen hadden moeten afgaan”

Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) heeft woensdag stevig de wind van voren gekregen tijdens een actualiteitsdebat in het Vlaams Parlement over de kinderopvang. Binnen de oppositie vroegen de verschillende fracties aan de minister om zijn "politieke verantwoordelijkheid" te nemen na het recente drama in probleemcrèche ‘t Sloeberhuisje in Mariakerke. Minister Beke van zijn kant verklaarde dat initiatieven van de afgelopen jaren onvoldoende lijken te zijn geweest. "We moeten extra snel handelen om dergelijke situaties in de toekomst te vermijden. Dat is ook de reden dat ik een audit heb gevraagd."

87 reacties

  • Manu Timmers

    2 jaar geleden
    1) Wat bedoelt men met "politieke verantwoordelijkheid opnemen"? Vandaag ontslag als minister van "welzijn" en morgen minister van mobiliteit? 2) btw, waarom stelt niemand zich de vraag: wat doet een kind van 6 maanden al in de kinderopvang? Als je niet voor kinderen kan zorgen moet je er geen maken! 3) Na 3 keer sociale inspectie op korte tijd de boel sluiten. Kan toch moeilijk zijn. Waarom bestaat die sociale inspectie anders? Ipv. "dossiers bekijken en kaders creëren" typisch politieke BS
  • Dirk Lemaitre

    2 jaar geleden
    Wouter, beke de ondergang van cd en v. Goe bezig.
  • Erwin De Meyer

    2 jaar geleden
    Beke zit veilig. Een warme stoel en een vettig loon.
  • Marianne DeGroof

    2 jaar geleden
    “Ik heb hier nachten niet van geslapen”, zei minister Beke. Dat had hij beter wel gedaan om een goed uitgerust geheugen te hebben.
  • phil smedts

    2 jaar geleden
    Wat we in Vlaanderen zelf doen, doen we zoveel beter. Deze slogan vliegt voor de zoveelste maal als een boemerang terug naar de Vlaamsche politiek. Schaf gewoon een hoop regeringen af en start met deftig te besturen ipv mooie praatjes te verkopen en elkaar messen in de rug te steken aub. Helaas zit dat er niet aan te komen, want de politiek zorgt zeer goed voor zichzelf, ten nadele van de burger.