Metrostation Brussel-Centraal, oudste van de hoofdstad, krijgt grondige renovatie

Het metrostation Brussel-Centraal, het oudste van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, krijgt een grondige renovatie. De meer dan 50.000 pendelaars die er elke dag passeren, zullen aangenamer en comfortabeler kunnen reizen, zeggen Brussels minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen) en vervoersmaatschappij MIVB.   

Metrostation Brussel-Centraal is in 1969 in gebruik genomen. Meer dan 50 jaar later is een renovatie nodig, zegt Brussels minister van Mobiliteit en Openbare Werken Elke Van den Brandt. "In de eerste plaats willen we het metrostation toegankelijker maken. Voor alle reizigers, dus ook voor mensen die minder mobiel zijn. Daarnaast moeten de verschillende vervoersmiddelen beter op elkaar afgestemd worden. Zodat je makkelijk van de metro naar de trein kan gaan bijvoorbeeld."  

BEKIJK - In deze video toont de MIVB hoe het vernieuwde metrostation Brussel-Centraal er in de toekomst zal uitzien:

Zo zal metrostation Brussel-Centraal er na de renovatie uitzien
MIVB

Groter én lichter

Woordvoerder van de Brusselse vervoersmaatschappij An Van hamme voegt toe dat het station ook te klein is voor de vele passagiers die er vandaag de metro nemen: "Tegenwoordig passeren hier 53.000 reizigers in metrostation Brussel-Centraal. Een pak meer dan vroeger, helaas is het station daar nog niet aan aangepast. En dus moet het uitbreiden. Daarnaast moet het ook comfortabeler worden om te reizen. Zo komt er bijvoorbeeld meer verlichting."

Al die werken gaan voor de nodige hinder zorgen, geeft Van den Brandt toe: "De werken zullen opgesplitst worden in fases zodat de reizigers het openbaar vervoer te allen tijde kunnen gebruiken. Er zal tijdens de werken helaas ook hinder zijn, maar dat kunnen we niet vermijden. We weten wél dat we nadien een aangenamer en toegankelijker station aan de reizigers kunnen teruggeven."

De werken zullen in totaal 35 miljoen euro kosten.  

Meest gelezen