©  Plopsa

Plopsa Group dient omgevingsvergunning in voor waterpretpark in Mechelen

Mechelen -

In Technopolis in Mechelen heeft Plopsa Group de plannen toegelicht voor een nieuw waterpretpark. Plopsaqua Mechelen Zennebad wordt een investering van 50 miljoen euro, met een recreatieve zone en een stedelijk gedeelte.

Bron: BELGA

Plopsa Group diende woensdag de omgevingsvergunningsaanvraag in voor haar derde waterpark, na Plopsaqua De Panne en Plopsaqua Landen-Hannuit. Het nieuwe park, goed voor een investering van 50 miljoen euro, komt naast het terrein van wetenschapscentrum Technopolis.

Volgens de plannen zal het waterpark bestaan uit een recreatieve zone met hoofdrollen voor Kabouter Plop, Samson en Bumba. De zone zal bestaan uit onder meer een glijbaantoren met verschillende glijbanen en een golfslagbad.

Ook stad Mechelen draagt bij aan het project. De plannen bevatten immers een stedelijk deel dat ter vervanging moet dienen voor het huidige stedelijke zwembad ‘Geerdegemvaart’. Het nieuwe ‘Zennebad’ zal bestaan uit drie baden.

Voor het nieuwe zwemcomplex moet een boskap gebeuren, maar die blijft volgens Plopsa Group beperkt. “Het Zennebeemdenbos blijft voor 88 procent intact. Het deel dat verdwijnt, wordt elders op het grondgebied van Stad Mechelen dubbel gecompenseerd”, klinkt het.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer