Gijzelnemer van Apple Store in Amsterdam is overleden aan zijn verwondingen 

De man die gisteren in een winkel op het Leidseplein in Amsterdam verschillende mensen heeft gegijzeld, is overleden aan zijn verwondingen. Dat bevestigen zowel zijn advocaat als het parket. 

De Nederlandse advocaat Jan Kees van den Brink heeft aan de Nederlandse zender NOS gemeld dat de man die gisteren urenlang een aantal mensen gijzelde in de Apple Store in Amsterdam is overleden aan zijn verwondingen. Het Openbaar Ministerie in Nederland heeft de berichtgeving bevestigd.

"De familie hoopt met rust gelaten te worden en de familie wil ook dat hun privacy gerespecteerd wordt", aldus de advocaat. 

De 27-jarige Amsterdammer liep dinsdag aan het eind van de middag, gehuld in een camouflagepak waaraan explosieven bevestigd waren, met twee vuurwapens de Apple Store aan het Leidseplein in. 

Hij schoot minstens vier keer op de politie die op de melding van een overval afkwam. Vervolgens zette hij een 44-jarige Bulgaarse klant van de winkel een wapen op het hoofd. De man dreigde zichzelf op te blazen en eiste 200 miljoen aan cryptovaluta en een vrijgeleide uit het pand. Ongeveer zeventig mensen die zich in het pand schuilhielden werden tijdens en na afloop van de gijzeling door de politie in veiligheid gebracht; vier van hen hadden zich schuilgehouden in een kast.

Nadat de gijzelnemer buiten op straat was aangereden, werd hij met zeer ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Daar lag hij onder bewaking.

Meest gelezen