BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Overheid ‘vergat’ ’t Sloeberhuisje op zwarte lijst te zetten, Beke onder vuur: “Wat zit u hier nog te doen?”

Tijdens het debat over het overlijden van een baby in een Gentse kinderopvang is nieuwe informatie boven water gekomen. En die brengt Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) in een nog lastiger parket. Zijn diensten blijken ’t Sloeberhuisje over het hoofd gezien te hebben toen ze een zwarte lijst opstelden. Oppositie én meerderheid pakten Beke hard aan: “Wat zit u hier nog te doen?”

119 reacties

  • Rudi De Schrijver

    2 jaar geleden
    Het grootste belang voor de heer Beke is het loon die hij verdient ,na het brokkenparcour die hij gereden heeft als voorzitter en zichzelf maar een positie opgeëist heeft is het terug weer hetzelfde alleen in deze positie is het heel duidelijk dat hij helemaal niet geschikt is ervoor met zware gevolgen zowel voor ouderen in rusthuizen tijdens corona als nu voor kinderen in crèches de tijd om de verantwoordelijkheid op te nemen zoals tijdens dutroux is voorbij bij cd&v ,leve het paraplusysteem
  • Beatrice Bammens

    2 jaar geleden
    Bangelijk! Kind en Gezin waant zich onaantasteliijk door hun vroegere reputatie. Rusthuisklachten worden na maanden en na herhalingen pas opgevolgd. Mijn Mama is met gesprongen darmen gestorven,haar huisdokter hadden ze met Corona 1 jaar niet langs laten komen. Geld is het enige wat telt. Oudermishandeling,kindermishandeling...te weinig personeel die Nederlands spreken die zijn goedkoop.
  • Manu Timmers

    2 jaar geleden
    Als die kinderopvang al gekend was in 2013 waarom heeft de toemalige minister van welzijn Jo Vandeurzen dan (ook) niets gedaan? En waarom moet die dan (ook) geen verantwoording komen afleggen?
  • Katia Mistianes

    2 jaar geleden
    De schuldige is de dader, niet de minister. W. Beke was er zélf niet bij, toen het malheur gebeurde. Er zijn veel ministers en elk heeft veel verschillende bevoegdheden. Het echte werk kàn dus niet gedaan worden door de minister zelf. Er zijn medewerkers die op hun beurt ondergeschikten hebben die het echte werk uitvoeren ter plaatse. De belangrijkste mensen zijn dus de ondergeschikten, de mensen aan de basis, in het veld. Niet de minister.
  • Jozef Vermeulen

    2 jaar geleden
    Die had 2 jaar geleden al moeten opstappen.