Ht plan van Zuhal Demir om vanaf volgend jaar de subsidiëring van grote zonnepaneelparken die voor 2013 gebouwd zijn vroegtijdig te stoppen, brengt jobs in gevaar, zo waarschuwt de sector.
Volledig scherm
PREMIUM
Ht plan van Zuhal Demir om vanaf volgend jaar de subsidiëring van grote zonnepaneelparken die voor 2013 gebouwd zijn vroegtijdig te stoppen, brengt jobs in gevaar, zo waarschuwt de sector. © Eneco/Photo News

Brengt plan van Zuhal Demir om groenestroomcertificaten te schrappen jobs in gevaar? “Economische schade mogelijk groter dan beoogde besparing”

De regeling die Zuhal Demir voorstelt om de subsidiëring van grote zonnepaneelinstallaties via groenestroomcertificaten vroegtijdig te stoppen, treft verschillende ‘onschuldige’ instellingen en ondernemingen, zo leert een rondvraag. Onder meer banken, pensioen- en verzekeringsfondsen, gemeentebesturen, woonzorgcentra en kmo’s dreigen grote financiële verliezen te lijden. De sector schemert zelfs met honderden directe en duizenden indirecte jobs die bedreigd worden. “De economische schade is mogelijk groter dan de besparing die de overheid ermee wil bereiken.”

72 reacties

  • Jean Gobin

    2 jaar geleden
    De jobs die Freya gecreëerd had gaat zij nu vernietigen ?? goed bezig ...
  • Gino Denil

    2 jaar geleden
    Goedkope energie geproduceerd met windmolens en zonnepanelen die betaald werden met onze energiebelastingen. Die goedkoop geproduceerde stroom wordt ons nu verkocht aan de woekerprijzen van gas. Is ze bereid om daar ook iets aan te doen. Twee keer bestolen worden, drie keer met de hoge energiebelastingen er bij. Dat is drie keer te veel.
  • Yolande MARIS

    2 jaar geleden
    Dus nu treft het voor een keer de onschuldige graaiers ,het volk heeft de kosten betaald en de heren vinden normaal dat ze de enorme winsten blijven opstrijken.Banken onschuldig laat me niet lachen, we moetenons nu al blauw betalen om onze verplichte rekening te gebruiken en ons beetje spaargeld kost ons ook een stuiver.Graziers.
  • Jef Bardy

    2 jaar geleden
    Jobs in gevaar? Dan kunnen al die openstaande vacatures snel ingevuld worden en hoeft de hard werkende burger niet meer op te draaien voor die gscertificaten…
  • Yvan Lissens

    2 jaar geleden
    Zoek gewoon eens op het Internet hoeveel zon- en windparken er wereldwijd staan te verkommeren van zodra de subsidie afloopt. De investeerders openen liever een nieuwe site, die weer subsidies opbrengen. Het toont twee zaken aan: of de opgewekte energie groen is, of paars, zal de investeerder een worst wezen. Het zijn de centen die voor hen tellen. Ten tweede is "groene" energie een pure subsidiespons die geen eigen leven kan leiden zonder toegestopt geld.