© Dirk Kerstens

© Wim Hendrix

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Drugsoorlog in Antwerpse woonwijken: “Dit loopt uit de hand”

In de Antwerpse wijk Dam zijn dinsdagavond achttien kogels afgevuurd op een woning. Vermoedelijk situeert de schietpartij zich in het drugsmilieu. Politie en justitie maken zich zorgen.

sare

De feiten van dinsdagavond speelden zich af in de Rupelstraat in de wijk Dam. Er stopte een auto in de straat en volgens een getuige werd er vervolgens met een machinegeweer op het huis gevuurd. De rolluik van de woning die werd geviseerd, was volledig doorzeefd. Deze woning werd trouwens vorige week ook al een keer beschoten. De politie onderzoekt of er een link is met enerzijds eerdere beschietingen van woningen in de wijk Dam en anderzijds de aanslagen op twee huizen afgelopen weekend in Borgerhout en Sint-Job-in-‘t-Goor.

Het is al de zevende schietpartij in Antwerpen sinds midden december. Telkens maakten de daders volgens onze informatie gebruik van zware wapens en een zwaar kaliber van munitie. Dat gangsters met oorlogstuig in de Antwerpse woonwijken rondrijden, zorgt voor ongerustheid bij politie en justitie. “Dit gaat uit de hand lopen”, zeggen bronnen bij de politie. “We moeten opletten dat dit niet gaat escaleren.”

Geviseerde woningen

Gisteren vond er alvast een overleg plaats waaraan mensen van zowel de lokale als de federale politie deelnamen. Daar werd beslist om extra politieaandacht te besteden aan de buurt rond de geviseerde woningen.

Mogelijk volgen er nog maatregelen. Naar alle waarschijnlijkheid zijn de schietpartijen te situeren in het drugsmilieu. Volgens gerechtelijke bronnen zouden ze als waarschuwing gelden. “Want als het drugsmilieu iemand echt wil hebben, dan zal het die persoon ook te pakken krijgen”, zegt een bron.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER