Ashraf Sekkaki (rechts) staat te blinken in een outfit van Paris SG, seizoen 2015-2016. Sommige van zijn naasten houden Ashraf Sekkaki met kranten vanuit België op de hoogte over de actualiteit hier. Ze verzenden ook merk- en sportkledij naar de gevangenis  van Salé II in Rabat (links op de foto), waar Ashraf Sekkaki al jaren zijn dagen slijt.
Volledig scherm
PREMIUM
Ashraf Sekkaki (rechts) staat te blinken in een outfit van Paris SG, seizoen 2015-2016. Sommige van zijn naasten houden Ashraf Sekkaki met kranten vanuit België op de hoogte over de actualiteit hier. Ze verzenden ook merk- en sportkledij naar de gevangenis van Salé II in Rabat (links op de foto), waar Ashraf Sekkaki al jaren zijn dagen slijt. © RV

Ashraf Sekkaki staat vandaag terecht wegens handel in drugs, kalasjnikovs, horloges, hormonen, gestolen auto’s… vanuit zijn cel: “Alsof ik als gevangene een interimbureau voor de misdaad leidde”

“Marokko heeft géén bewijzen nodig om iemand te veroordelen”, zegt Ashraf Sekkaki (38) van aan de telefoon uit de gevangenis in Rabat. Het Belgische gerecht is het nochtans zéker: ze herkenden zíjn stem in afgeluisterde telefoontjes tijdens een drugsonderzoek. Volgens de speurders was Sekkaki vanuit zijn Marokkaanse cel een misdaadbureau op zich - hij praatte ook over gestolen horloges en omgekatte auto’s. “Wat de Belgen over mij op papier zetten, is hier het evangelie”, klaagt Sekkaki, die vandaag een schijnproces vreest. “Alsof de Marokkanen die gesprekken zullen beluisteren.”

16 reacties

  • Carmen Van de casteele

    2 jaar geleden
    Hij is België ontvlucht, en zit ginder in Marokko goed! Hij dacht dat hij naar het paradijs vluchtte maar, het is blijkbaar niet in elk land in de gevangenis een hotel!
  • luc verriest

    2 jaar geleden
    Blijkbaar vergeten sommige commentatoren dat Sekkaki een onverbeterlijke topgangster is. Overvallen, schietpartijen, carjackings, gijzeling, drugssmokkel, diefstallen, noem maar op. En hij is vuurwapengevaarlijk. Dergelijke personen worden beter uit de maatschappij weggehouden.
  • jan boden

    2 jaar geleden
    Hij vertelt natuurlijk de waarheid, daar mogen we niet aan twijfelen.
  • eddy van overstraeten

    2 jaar geleden
    Ishak loufti zo iemand valt niet te begeleiden
  • Yvan Deschepper

    2 jaar geleden
    Opsluiten en sleutel weggooien, zaak opgelost