Hoeveel maanden kan je het laagste tarief voor je autolening vasthouden?
Volledig scherm
Hoeveel maanden kan je het laagste tarief voor je autolening vasthouden? © Getty Images

Autoleningen historisch goedkoop: kan je nu een lening aangaan voor een auto die pas later wordt geleverd?

Spaargids.beDe tarieven voor autofinancieringen staan op een historisch laag peil. Maar wat gebeurt er als jouw droomwagen pas over enkele maanden geleverd kan worden? Kan je dan nu al je autolening vastleggen? En waarom doe je  er goed aan om voor het einde van deze maand? Spaargids.be legt uit.

  1. De echte ‘Wolf van Wall Street’ schrijft boek met beleggingsadvies. Wat vindt Pascal Paepen van zijn tips? “Let hierbij op, want dat kan ook mis gaan”
    PREMIUM

    De echte ‘Wolf van Wall Street’ schrijft boek met beleggings­ad­vies. Wat vindt Pascal Paepen van zijn tips? “Let hierbij op, want dat kan ook mis gaan”

    Jordan Belfort – de Wolf van Wall Street – verdiende tientallen miljoenen met illegale beleggerspraktijken. Wie de gelijknamige topfilm met Leonardo DiCaprio zag, weet hoe het verhaal uiteindelijk eindigde: in de cel. Na zijn straf ging de Amerikaan aan de slag als consultant en spreker. Daarnaast schreef hij al meerdere beleggersboeken. Zijn nieuwste werk is naar eigen zeggen ‘een gids om een fortuin te verdienen op de aandelenbeurs’. Maar hoeveel kan je daarvan geloven? Wij legden tien van Belforts tips en inzichten voor aan HLN-geldexpert Pascal Paepen.
  2. Dankzij deze ‘uitbolscenario’s’ hoef je niet voltijds te blijven werken tot je 67ste. Maar hoe zit het financieel?
    PREMIUM

    Dankzij deze ‘uitbolscenario’s’ hoef je niet voltijds te blijven werken tot je 67ste. Maar hoe zit het financieel?

    Doe je het liever rustiger aan nu je pensioen nadert? Je bent zeker niet alleen. “Het aantal 60-plussers dat voltijds werkt, daalt elk jaar. Die groep kiest voor een landingsbaan of gaat deeltijds werken”, zeggen hr-specialisten Annelies Bries en Ellen Van Grunderbeek (Acerta). Ze leggen uit hoe je zonder al te grote financiële nadelen kan uitbollen tot aan je pensioen: “Een deel van je verloren loon wordt gecompenseerd.”