Onder meer Sven Pichal, Bart Peeters en Peter Van de Veire delen hun ervaringen rond pesten in Dag Allemaal.
Volledig scherm
PREMIUM
Onder meer Sven Pichal, Bart Peeters en Peter Van de Veire delen hun ervaringen rond pesten in Dag Allemaal. © Radio 2/VRT/Instagram

BV’s getuigen tijdens Week tegen Pesten over eigen ervaringen: “Ze vroegen me van welk stort m’n kleren kwamen”

Showbizz“Het is nooit te laat om sorry te zeggen.” Met dat in het achterhoofd zocht Radio 2-stem Sven Pichal (42) een oud-klasgenoot op die vroeger werd gepest. “Ik heb het nooit voor hem opgenomen en da’s 30 jaar in m’n hoofd blijven sluimeren”, zegt Sven, die een van de boegbeelden is van de Week tegen Pesten. En hij is lang niet de enige BV die vier stippen op z’n hand zet en zo de Stip It-actie ondersteunt. Ook Bart Peeters (62), Camille Dhont (20) en Peter Van de Veire (50) delen hun ervaringen met pestgedrag. “Zelf heb ik het te weinig opgenomen voor iemand die gepest werd, dat stel ik vast als ik terugkijk.”

3 reacties

  • Verschueren Eddy

    2 jaar geleden
    Er wordt dikwijls vergeten dat ook volwassen pesters bestaan. Mensen lachen dit meestal weg en zien de impact er niet van in. Het enige wat dan gezegd wordt is 'verhuizen'. Als de slachtoffers van pesterijen door buren steeds moeten verhuizen waar zijn we dan mee bezig
  • Natascha Sleeuwaert

    2 jaar geleden
    Ik ben altijd opgekomen voor jongeren die gepest werden in mijn school. Ik toekte erop, wat natuurlijk ook niet ok is. Maar ik ben gelukkig wijzer geworden met ouder worden. Maar toch zal ik mijn mond niet houden. Op social media zie je het heel goed, wat mensen naar iemand durven schrijven. Dit soort zal zo wel gene grote mond hebben in real life. Pesters hebben geen idee, wat het teweeg brengt bij de slachtoffers.
  • Marc Spandel

    2 jaar geleden
    Lees het gratis boek 'De pesters van het spoor' (NMBS- ervaring) het boek staat vol bewijsmateriaal en de namen van de pesters worden er in vernoemd. Feit is, dat pestende kinderen niet goed beseffen wat ze aanrichten, maar dat pestende 'volwassenen' héél goed beseffen dat ze een slachtoffer letterlijk kunnen kapotmaken en hier 'bewust' plezier aan hebben! Praat er over, schrijf er over en dien klacht in. Het lucht op en snoert de bakkes de 'volwassen' pesters.