Minister van Energie Tinne Van der Straeten
Volledig scherm
Minister van Energie Tinne Van der Straeten © Photo News

Minister van Energie Van der Straeten: “Btw-verlaging op gas komt opnieuw op regeringstafel”

Federaal minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) wil de btw-verlaging op gas opnieuw op de regeringstafel leggen. Dat zegt ze bij Villa Politica op Eén.

155 reacties

  • Hendrik Patyn

    2 jaar geleden
    Waar zijn die mensen van de voorafgaande dagen die zeiden dat we maar een paar percent uit Rusland halen...hoe kortzichtig kun je zijn. Kerncentrales hebben we nodig en later misschien kernfusie, maar vds gaat deze sluiten zonder vervanging klaar te hebben, de groenen henben de ondergang van Europa ingeluid en ze halen met moeite de kiesdrempel, waar is onze democratie
  • Ludo Van Damme

    2 jaar geleden
    Niet vergeten dat we zeer hoge elektriciteitsprijzen hebben, ook met onze kerncentrales. In Frankrijk waar 56 kerncentrales zijn, zijn de elektriciteitsprijzen nog veel hoger dan bij ons.
  • Eric Grosemans

    2 jaar geleden
    Dat klinkt allemaal heel mooi, en op korte termijn zal het dat ook wel zijn. Maar het zou wel eens een vergiftigd geschenk kunnen zijn, want in de plaats van btw komen er accijnzen, die soepeler te gebruiken zijn, dan zakken de prijzen niet meer in verhouding. Uiteindelijk is het de bedoeling van het gas af te raken, dat gebeurt niet als die te goedkoop wordt.
  • Paul van de velde

    2 jaar geleden
    De huidige politici denken dat de bevolking dom is en hun trucjes niet doorzien. Het tegenovergestelde is waar, de domheid van onze politici grenst aan het ongelooflijke. De broekzak vestzak truc is zo oud als de straat en gaat niet meer op beste heren. Maar nu ze hun aanspreektitel van minister tot "top" minister hebben verhoogd beginnen ze naast hun schoenen te lopen. De meesten zijn daardoor intussen gestruikeld, maar weten van geen wijken. Ze zijn nog steeds overtuigd van hun gelijk.
  • Marc Baeyens

    2 jaar geleden
    De linkse partijen sp.a en Groen schaarden zich achter de piste om een permanente btw-verlaging op energie te koppelen aan een verhoging van de accijnzen. Maar de liberalen hielden de boot af.