© jcr

Plaatselijke windhoos veroorzaakt beetje schade in Brustem

SINT-TRUIDEN -

Een plaatselijke windhoos heeft donderdagnamiddag wat stormschade aan een aantal daken in het centrum van Brustem veroorzaakt. Het ging vooral om weggewaaide dakpannen. Ook het dak van de kleuterschool verloor wat pannen.

Rond 15.30 uur werd het plots donkerder, begon het stevig te waaien en viel de regen met bakken uit de lucht. In de Singelstraat en Lenaertsstraat werden bij enkele woningen en een appartementenblok enkele pannen van de daken gerukt. Ook een tuinhuis moest het ontgelden, daar werd het halve dak weggerukt.

De kleuterschool De Boomhut kreeg ook haar deel. “Op het moment dat het donkerder werd, stonden onze kinderen nog op de speelplaats. Ze waren nog maar net terug binnen toen het hard begon te waaien en te regenen. Van een van de daken kwamen pannen los en die vielen op de speelplaats. Enkele brokstukken kwamen op de auto’s van twee stagiaires terecht. Ook een koepel van de overkapping aan de ingang kwam los te zitten en werd door de brandweer verwijderd. Ze namen ook de losgeslagen dakpannen op het dak weg”, zegt de kinderverzorgster van het dorpsklasje. (jcr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer