Chef-kok Marco in zijn lege koelcel. © JTh

“Dief met fiets” plundert koelcel van Italiaans restaurant Da Mi in Maasmechelen

Maasmechelen -

Restaurant Da Mi op de hoek van de Smeetslaan en de Weggevoerdenstraat in het centrum van Maasmechelen heeft voor de vierde keer in korte tijd dieven over de vloer gehad. Nu werd de koelcel leeggehaald.

Woensdag was eigenaar-kok Marco Cannova nog een paar keer in zijn zaak geweest: “Ik was hier rond vier uur in de middag en vertrok om vijf. Toen ik ’s avonds om zeven uur terugkwam, ontdekte ik dat iemand in de koelcel had gezeten. Hier hangt een camera, maar die filmt niet in het donker. Ik vermoed dat de dief met de fiets was. Er waren bandensporen te zien. De dief hij heeft alles uitgeladen. De flessen witte wijn die in de koeling stonden, zijn uit de dozen gehaald.”

3.000 euro

Het is al de vierde keer dat Marco bezoek krijgt van ongenode gasten. “De eerste twee keer heb ik geen aangifte gedaan, omdat het om kleine hoeveelheden zoals wat flessen wijn ging. Maar vorige keer jatten ze zelfs mijn autosleutels. Nu is er meer weg. Alle vlees, vis, frisdrank en wijn zijn meegenomen. Samen voor zo’n 3.000 euro. Ik ben net opnieuw moeten gaan winkelen, want vrijdag moeten wij opengaan. De groenten bleven liggen. Misschien wil die dief niet gezond leven?” kan Marco er nog mee lachen.

De koelcel, die apart van de Italiaanse ristorante achter een omheining staat, is langs twee kanten bereikbaar en niet zichtbaar vanop de straat. “De buren hebben niets gezien”, aldus Marco. Hij denkt dat het een drugverslaafde is geweest. “Ik ben onlangs door zo’n type benaderd of ik zalm wilde kopen. Ik vroeg me meteen af waar hij die vis had gehaald.”

De lokale politie werd verwittigd en kwam er plaatse. Marco moest een lijst opmaken met de gestolen goederen. “Maar ik betwijfel of ik daar nog iets van terug ga zien.” (jth)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer