Aiko Schepkens. © rr

Sint-Truiden en Visé strijden om de leidersplaats en beste uitgangspositie in de play-offs

Op de slotdag van de reguliere competitie bij de vrouwen strijden Sint-Truiden en Visé zondag (16 uur) in een rechtstreeks duel voor de leidersplaats en de beste uitgangspositie in de play-offs.

Ivo Kwanten

Visé - nog ongeslagen dit seizoen - telt twee punten voorsprong op Sint-Truiden. “Bij winst is die eerste plaats voor ons”, weet Aiko Schepkens van Sint-Truiden. ”We hebben dan allebei 29 punten en veertien gewonnen wedstrijden, maar pakten in de onderlinge confrontaties met Visé drie op vier. Dat enkel wij dit seizoen Visé een punt afhandig konden maken, biedt ook een zekere houvast. Visé heeft met Vandewal, Houben en Clermont matchwinnaars in de rangen, maar wij kunnen daar een sterk collectief tegenover stellen. Ze hebben geen geheimen voor ons. We weten perfect hoe ze ons verdedigend gaan opvangen, we kennen hun individuele aanvallende kwaliteiten.”Een derde zege op rij in de beker van België komt er niet voor Sint-Truiden. In de halve finale werd met 26-33 verloren van Initia Hasselt. “Die nederlaag had of misschien zelfs moést vermeden kunnen worden. We speelden onze slechtste wedstrijd van het seizoen. Iemand met de vinger wijzen hoefde niet. Niemand haalde zijn normale niveau. Er was gewoon niemand die de ploeg, die collectief faalde, op sleeptouw kon nemen.”

Vierde titel

De play-offs bij de vrouwen starten op 12 maart. In die nacompetitie krijgt Sint-Truiden af te rekenen met Visé, Hasselt, Uilenspiegel, Eupen en Overpelt. Favoriet? Schepkens: “Het gaat tussen Visé, Hasselt en Sint-Truiden. Uilenspiegel kan het de favorieten moeilijk maken, maar voor de titel komen ze niet in aanmerking. Eupen en Overpelt geraken met respectievelijk vijftien en dertien punten op 32 in de play-offs. Leuk voor de twee teams, goed voor de jonge talenten die toch wat extra wedstrijden op niveau mogen afwerken, maar een rol van betekenis zie ik hen niet spelen. Sint-Truiden moet de favorietenrol durven opeisen. In de competitie en in de beker van België hebben we het niet goed gedaan tegen Hasselt, maar dat mag ons niet van de wijs brengen. We moeten een vierde titel aan het palmares kunnen toevoegen.”