IN BEELD. Triomfboog in Brussel, Brandenburger Tor, Colosseum: allemaal uit solidariteit verlicht in de kleuren van de Oekraïense vlag

Uit solidariteit met Oekraïne zijn tal van gebouwen gisterenavond en vannacht verlicht in de kleuren van de Oekraïense vlag. Stadhuizen, monumenten in Europese hoofdsteden: ze baden in geel en blauw licht. Op verschillende plekken werd ook de Oekraïense vlag uitgehangen. Een overzicht in beeld.

  1. IN BEELD. Oekraïners schuilen ook in metrostations voor Russische agressie, anderen steken te voet grens over

    IN BEELD. Oekraïners schuilen ook in metrostati­ons voor Russische agressie, anderen steken te voet grens over

    In Oekraïne zijn al ruim 100.000 mensen hun huis ontvlucht. Verschillende duizenden Oekraïners hebben een van de westelijke landsgrenzen overgestoken op zoek naar veiliger oorden nu het Russische leger hun land is binnengevallen. Eerder werd al duidelijk dat goed 15.000 mensen vanuit Oekraïne in Polen zijn aangekomen, in Moldavië ging het om ruim 4.000 mensen. Volgens het Hoog Commissariaat voor de Vluchtelingen van de VN zijn deze cijfers ruwe schattingen. De realiteit is dat jong en oud op de vlucht slaan voor het geweld. Een overzicht.
  2. “Ze zag geen andere oplossing”: Ann (74) overvalt bank om online oplichters te betalen

    “Ze zag geen andere oplossing”: Ann (74) overvalt bank om online oplichters te betalen

    In de Amerikaanse staat Ohio is een 74-jarige vrouw aangehouden voor het overvallen van een bank. Ann Marry wandelde het gebouw binnen en hield de werknemers aan de balie onder schot. Na de overval keerde ze meteen terug naar haar huis in de stad Hamilton, waar niet veel later de politie al aan de deur stond. “De vrouw heeft nog nooit iets gestolen, maar nu was ze wanhopig op zoek naar geld,” vertelt sergeant Brandon McCroskey. “Ze moest naar eigen zeggen geld geven aan een online oplichter en ze zag geen andere oplossing.” Marry blijft in de cel tot ze voor de rechter moet verschijnen.