Twee jaar geleden rolden er zelfs tanks over de parking van het Wijnegem shoppingcenter. Werken voor het leger kan boeiend zijn. Dat was de boodschap. © JAA

Belgisch leger zet koers naar … Wijnegem

Wijnegem -

Het Belgisch leger trekt voorlopig niet naar Oekraïne, maar zet maandag wel koers naar Wijnegem. Defensie gaat er een maand lang een ruim winkelpand uitbaten waar mannen en vrouwen die interesse tonen voor een militaire loopbaan zich rustig kunnen informeren en solliciteren want er zijn héél veel vacatures.

Twee jaar geleden lanceerde Defensie al een gelijkaardig charmeoffensief in het grootste winkelcentrum van Vlaanderen. Toen werd zelfs een heus kampement opgetrokken en waren er verscheidene soms spectaculaire demonstraties. Er rolden toen zelfs tanks over de parking.

Dit keer gaat de wervingscampagne voor nieuwe rekruten gepaard met minder uiterlijk vertoon. De personeelsdienst van defensie houdt tot 31 maart de wacht in winkelpand 42 op het gelijkvloers. Daar hoopt de leiding vooral jongeren te kunnen overtuigen om eens binnen te lopen en met continu aanwezigen leden van de personeelsdienst van Defensie van gedachten te wisselen over één van de vele en vaak minder bekende functies die binnen het leger bestaan. Er zijn geregeld ook demo’s, maar minder grootschalig dan twee jaar geleden.

Spectaculaire demonstraties zijn er dit keer niet te zien. © JAA

Defensie hoopt met dit initiatief opnieuw een grote interesse te genereren, want door de schaarste op de arbeidsmarkt blijft het belangrijk om de vacatures onder de aandacht te brengen.

“Er zijn dit jaar in totaal 2500 vacatures voor militairen, waarvan 300 officieren, 950 onderofficieren, 1250 soldaten en matrozen”, zegt luitenant-kolonel van het Vliegwezen SBH Dominiek Saelens. “Er zijn jobs voor meer dan 100 verschillende functieprofielen, in alle specialiteiten voor zowel operationele als technische functies. Er zijn ook heel wat jobs voor ondersteunende functies in de logistiek en de administratie.“(jaa)

Defensie rekruteert in Wijnegem Shoppingcenter, van 28 februari tot 31 maart van 10 tot 20u Schrijf je in voor een speeddate met Defensie: Info Defensie Jobdagen in Wijnegem shoppingcenter

Defensie neemt tijd om te praten met wie een loopbaan in een militair uniform overweegt. © JAA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER