Patrick Anthonis met de camionette die al drie maanden voor zijn deur staat geparkeerd. ©  Patrick De Roo

Raadsel rond achtergelaten bestelwagen in Deurne: “Zelfs PostNL heeft geen weet van een vermiste camionette”

Deurne -

Op de Boekenberglei in Deurne staat een bestelwagen van PostNL geparkeerd. Hij staat er al drie maanden, onaangeroerd. “In verre staat van ontbinding”, zoals de Antwerpse politiewoordvoerder het omschrijft. Maar niemand lijkt de bestelwagen te missen. Zelfs pakjesbedrijf PostNL niet.

Jan Stassijns

Enkele buurtbewoners zagen zo’n drie maanden geleden hoe een bestelwagen van pakjesbedrijf PostNL werd afgezet in de Boekenberglei in Deurne. De camionette werd er gedropt met een aanhangwagen, wat doet vermoeden dat hij al een tijdje niet meer rijvaardig is.

Het zou alvast verklaren waarom die bestelwagen na drie maanden nog steeds op dezelfde plek staat. Hij is geen millimeter verplaatst. En binnen schimmelen de zetels rustig verder.

Schimmel op de zetels. © Patrick De Roo 

Buurtbewoner Patrick Anthonis, die de camionette pal voor zijn voordeur heeft staan, meldde de situatie aan PostNL. Na veel vijven en zessen kreeg hij te horen dat ook PostNL het gissen heeft naar de eigenaar van de bestelwagen. “We werken met zo’n 220 onderaannemers”, zegt Lies Florentie, woordvoerder van PostNL België. “Zij zijn ook eigenaar van de bestelwagens. Wij kunnen dus niet weten waar die bestelwagens zich bevinden en kunnen daarover ook geen contact opnemen met onze onderaannemers. Als er een misdrijf wordt gepleegd, zal de politie optreden.”

Maar, van een misdrijf is geen sprake op de Boekenberglei. De bestelwagen staat reglementair geparkeerd. De eigenaar zal wellicht wel een resem parkeerboetes mogen verwachten, want de camionette staat in een betalende parkeerzone. Maar takelen behoorde dus niet tot de mogelijkheden van de Antwerpse politie.

Patrick vindt het een bizarre situatie. “Iemand moet toch weten van wie die bestelwagen is”, vraagt hij zich af. “Ik heb hier onlangs een bezorger van PostNL aan de deur gehad, maar ook hij wist niet van wie de camionette zou kunnen zijn. Op zich is het geen ramp dat die hier staat, maar het is wel vervelend om elke dag op dat ding te moeten zien. En we kunnen er niets aan doen.”

De wagen staat reglementair geparkeerd ©  Patrick De Roo

Maar na drie maanden zit er wel schot in de zaak. De opdracht om het voertuig te takelen is inmiddels gegeven. “Als je legaal parkeert, staat er voor een auto of bestelwagen geen limiet op de tijd dat je daar mag staan”, benadrukt Willem Migom, woordvoerder van de Antwerpse politie. “Enkel voor aanhangwagens geldt er zo’n beperking. Maar in dit geval is het voertuig in een dergelijke staat van ontbinding én hebben we de eigenaar niet kunnen identificeren via de nummerplaat. Dus kunnen we wel overgaan tot het weghalen van het voertuig. Dat staat kortelings te gebeuren.”

 ©  Patrick De Roo

Er groeien ook al plantjes uit de auto ©  Patrick De Roo

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER