© rr

Ex-Belgisch kampioen bodybuilding vervolgd voor hormonenhandel

Antwerpen -

Vier mannen die humane doping zouden verhandeld hebben vanuit een Zwijndrechtse fitnessclub riskeren tot achttien maanden gevangenis. Voormalig Belgisch kampioen bodybuilding Gaetan V. wordt gezien als de ‘bovendealer’.

Het onderzoek tegen de vier mannen startte nadat tot drie keer toe een postpakket met humane doping onderschept was. De producten waren telkens bestemd voor Vladik S. (25) uit Zwijndrecht. De recherche van de politiezone Antwerpen startte een onderzoek. Daaruit bleek volgens het Openbaar Ministerie dat de verdachten vanuit de Basic Fit in Zwijndrecht doping verkochten aan andere bodybuilders. De aanklaagster ziet Gaetan V. (32) als de bovendealer, Vladik S., Guillaume D. en Mohammed K. zouden in zijn opdracht hormonen verkocht hebben.

Bij huiszoekingen in 2019 werden bij Gaetan V. en Guillaume D. hormonen, pillen en injectienaalden gevonden. Uit berichten die de speurders terugvonden in de gsm van Vladik S. bleek dat er effectief gedeald werd. “Ik gebruikte enkel groeihormonen om er goed uit te zien op festivals”, zei Vladik eerst zelf. Uiteindelijk bekende hij dat hij inderdaad via het internet producten aankocht en wat doorverkocht. “Maar zonder winst en zeker niet in een organisatie”, aldus zijn advocaat.

Het parket vroeg voor Vladik S. een straf van een jaar en een boete van 7.000 euro. Voor Guillaume D., die zijn kat stuurde, vroeg de aanklaagster achttien maanden cel en een boete van 35.000 euro. Hoewel Gaetan V. als de ‘bovendealer’ aangeduid wordt door politie en parket wilde de aanklaagster hem geen extra straf opleggen. Het verkopen van de humane doping vond grotendeels plaats in dezelfde periode waarin V. bij drugshandel betrokken was. Hij werd daarvoor recent tot vier jaar cel veroordeeld in Dendermonde. “Daarmee heeft hij zijn rekening wel gekregen”, zei de aanklaagster. Ook voor Mohammed K. vorderde ze geen bijkomende straf.

LEES OOK. Vier jaar cel voor dealende bodybuilder uit realityreeks

De advocaat van Gaetan V., mr. Sam Vlaminck, legde uit hoe zijn cliënt in de hormonenhandel gerold was. “Hij werd Belgisch kampioen bodybuilding toen hij anabolica gebruikte, daardoor vergaarde hij wat bekendheid en vroegen mensen hem om humane doping”, aldus Vlaminck. “Ondertussen doet hij minder aan fitness en bewijzen zijn testen dat hij al acht maanden geen anabolica meer gebruikt.”

  (sare)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rechtbank Antwerpen