©  Isosport

KRC Genk-coach Bernd Storck moet mogelijk zieke Theo Bongonda missen tegen KV Kortrijk

KRC Genk start zondag (16 uur) tegen KV Kortrijk de jacht op een ticket voor play-off 2. Mogelijk moet coach Bernd Storck flankaanvaller Theo Bongonda missen.

Marnik Geukens

LEES OOK. Genk-linksback Gerardo Arteaga moet dan toch twee duels geschorst toekijken

Theo Bongonda sukkelt al enkele dagen met een keelontsteking. “Hij moest daarvoor antibiotica nemen, waardoor hij niet voluit kon trainen”, legde Bernd Storck vrijdagmiddag uit. “Dat maakt dat hij onzeker is voor de wedstrijd van zondag.”

Storck moet ook de geschorste Arteaga missen. De Mexicaan moest vrijdag alsnog voor de Beroepscommissie verschijnen, nadat het Bondsparket in beroep ging tegen zijn schorsing van één speeldag effectief (plus één voorwaardelijk). Het uiteindelijke verdict: twee speeldagen effectieve schorsing plus (één voorwaardelijk). Hij mist naast Kortrijk ook de match tegen Cercle Brugge.

Zondag wil Storck een verlengstuk breien aan de sterke thuisreeks van KRC Genk. “Ook al kan mathematisch alles nog, we willen ons nu focussen op play-off 2. We verloren zondag ‘een finale’ op Anderlecht, maar die ontgoocheling hebben de spelers verteerd. Kortrijk wordt een stevige tegenstrever, met een goeie defensie en spelers als Selemani, die ook op offensief vlak het verschil kunnen maken. Maar wij gaan vol voor de zege. Op Anderlecht hadden we na rust 75% balbezit, maar creëerden we te weinig doelgevaar. Op dat vlak willen we weer aanpikken bij onze prestaties in de laatste thuismatchen.”

LEES OOK. Gezinsgeluk brengt beste naar boven in Angelo Preciado: “Als het niet te koud is, zit mijn zoontje in het stadion”

 (mg)

Aangeboden door onze partners