Twee vrouwen willen getuigen over poging tot ontvoering in jaren 90, na oproep moeder van vermiste Nathalie Geijsbregts

De moeder van de vermiste Nathalie Geijsbregts doet een oproep naar iedereen die in de jaren 90 slachtoffer was van poging tot ontvoering in de regio Bertem. Dat doet ze nadat ze in contact kwam met een vrouw uit Leefdaal die voor poging tot ontvoering in de jaren 90 nu pas naar het gerecht stapt. Twee andere vrouwen hebben ondertussen al gereageerd. 

Anita Pintjens, de moeder van de vermiste Nathalie Geijsbregts, gaat ervan uit dat er in de periode dat haar dochter Nathalie verdween nog andere meisjes benaderd zijn. En daarom doet ze een oproep: "Ik zou willen dat mensen die in de jaren 90 iets gelijkaardigs hebben meegemaakt als mijn dochter, dat bekend zouden maken. Mensen die toen in de ruime regio rond Bertem benaderd zijn door iemand of die slachtoffer waren van poging tot ontvoering, zouden dat moeten melden. Want blijkbaar zijn er getuigen die tot nu toe gezwegen hebben en het is belangrijk dat we elk detail kennen."

Een vrouw wil haar verhaal doen en gaat ook klacht neerleggen

Anita Pintjens, moeder van Nathalie Geijsbregts

Twee vrouwen hebben ondertussen gereageerd op de oproep van Pintjens. Zo is er een vrouw uit Leefdaal die in de jaren 90 een poging tot ontvoering meemaakte en die nu bereid is om te praten. "Ik heb met die vrouw lang gechat", vertelt Pintjens. "Zij wil haar verhaal doen en gaat ook klacht neerleggen. Ook al is het moeilijk om nu nog te onderzoeken wat er toen gebeurd is, het blijft belangrijk."

De meisjes die altijd hebben gezwegen, dragen al zo lang een geheim met zich mee

Anita Pintjens, moeder van Nathalie Geijsbregts

Het is de moeder van Nathalie niet alleen te doen om haar dochter, ze wil ook dat mensen die in hun kinderjaren ongewenst benaderd werden daarmee naar buiten komen. "De meisjes die altijd gezwegen hebben, dragen al zo lang een geheim met zich mee. Zij zitten met een trauma en het is belangrijk dat ze gehoord worden", zegt Pintjens. 

Morgen is het 31 jaar geleden dat de 10-jarige Nathalie verdween. Op 26 februari 1991 werd ze meegenomen toen ze in Leefdaal bij Bertem op de schoolbus stond te wachten en ze is nog steeds vermist.

Meest gelezen