Een protestbord voor de Oekraïense vlag toont de Russische president Vladimir Poetin afgebeeld als Adolf Hitler.
Volledig scherm
Een protestbord voor de Oekraïense vlag toont de Russische president Vladimir Poetin afgebeeld als Adolf Hitler. © AFP

HET DEBAT. Zijn de huidige sancties tegen Rusland genoeg om Poetin op andere gedachten te brengen?

De Europese Unie heeft een pakket harde sancties aangekondigd die “enorme en ernstige gevolgen” hebben. De Amerikaanse president Joe Biden beloofde tijdens een toespraak dat “Poetin een paria zal worden op het internationale toneel”, en de Britse premier Boris Johnson kondigde “het grootste en zwaarste sanctiepakket ooit” aan. Wereldwijd worden sancties opgelegd tegen Rusland na de inval in Oekraïne, maar is dat genoeg om president Poetin te stoppen? Of moet er nog harder ingegrepen worden? Wat denkt u? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat enkele experts en politici ervan vinden.

41 reacties

  • Maurice Van der Leene

    2 jaar geleden
    Als Putin een atoombom gooit of hij gebruikt tsjernobil voor degelijke doeleinden is Europa de schuldigen want ze blijven hem uitdagen en dat is wat je met hem zeker niet moet doen want jullie zijn bezig met olie op het vuur te gooien!
  • francois nys

    2 jaar geleden
    Nys Europa en ook Belgie gaat sancties nemen tegen Rusland , lachwekkend want tegen dat de sancties echt ingaan is Poetin al terug thuis en lacht hij met Europa want die sancties hadden moeten ingaan een maand geleden
  • Jan Daems

    2 jaar geleden
    Van al die sancties zal Poetin niet wakker liggen. Denken ze nu echt dat zo'n uitsluiting van het songfestival bijvoorbeeld hem wat kan schelen? Maar jongens toch, maak jezelf niks wijs. En moest het onze politici echt menens zijn dan hadden ze dat gevaar al veel eerder doorzien maar buiten veel blabla zie ik niet veel gebeuren. Uiteindelijk zijn het weer de gewone mensen die nu tegen elkaar worden opgezet. Zij zijn de speelbal van deze geesteszieke machtswellustelling.
  • Ives Ameel

    2 jaar geleden
    De sancties gaan er vooral in slagen ons te treffen, alles wordt onbetaalbaar, de industrie, landbouw noem maar op allemaal het slachtoffer. Die sancties zijn tegen ons Poetin gaat daar geen last van hebben, wat hij hier niet kwijt kan of kan aankopen gaat hij wel in China halen. Ze moesten natuurlijk die mensen ginder gaan opjutten.
  • Dirk Van der Weeën

    2 jaar geleden
    En de financiele kant dan Richard,hij zal daar misschien niet van wakker liggen maar het russische volk wel.Laat daar dan nog de economische sancties bijkomen,en dat voor een land dat aan de grond zit. Ik zou daar toch niet zo zeker van zijn.