Man die vrouw van 36 op straat doodstak in Evere terwijl ze met haar baby wandelde, wordt geïnterneerd

De man van 26 die in mei vorig jaar een vrouw van 36 op straat heeft doodgestoken in de Brusselse gemeente Evere, wordt geïnterneerd. Er komt dus geen proces. Dat heeft de raadkamer in Brussel beslist. De man heeft zware psychische problemen en wordt daarom in een psychiatrisch centrum opgenomen. Daar kan hij ook behandeld worden. 

Eind mei 2021 werd in Evere een 36-jarige vrouw op straat neergestoken terwijl ze aan het wandelen was met haar baby van twee maanden oud. De vrouw werd nog overgebracht naar het ziekenhuis, maar daar stierf ze aan haar verwondingen. De baby bleef ongedeerd. Kort na de feiten werd een man van 21 met mentale problemen opgepakt. Hij hing op straat rond met een bebloede schaar, maar uiteindelijk bleek de man onschuldig en werd hij vrijgelaten. Het bloed op de schaar was niet afkomstig van het slachtoffer, maar van hem zelf.

De politie kon iets later een man van 26 uit Evere arresteren. Bij een huiszoeking werd een bebloede trui en een mes gevonden. Na analyse bleek het bloed afkomstig te zijn van het slachtoffer. De verdachte werd door de onderzoeksrechter aangehouden. De man blijkt zware psychische problemen te hebben. Hij is schizofreen en lijdt ook aan aan zware hallucinaties. 

Toen het onderzoek afgerond was, vroeg het parket om de verdachte te interneren. De raadkamer ging daar dus op in. 

BEKIJK - Een bijhorende reportage uit "Het journaal" van 31 mei 2021 over de steekpartij:

Videospeler inladen...

Meest gelezen