Duizenden betogers verzamelen in Brussel uit steun voor Oekraïne

 ©  BELGA

Aan het gebouw van de Permanente Vertegenwoordiging van Rusland bij de EU in Brussel zijn volgens een telling van de Brusselse politie zaterdag 3.000 manifestanten samengekomen om hun steun te betuigen aan Oekraïne en de Russische inval te veroordelen. Ze eisen dat er ingegrepen wordt en de macht van de Russische president Vladimir Poetin aan banden wordt gelegd.

evdg
Bron: BELGA

De betogers zijn er niet gerust in, nu de Russische troepen begonnen zijn aan hun poging om de Oekraïense hoofdstad Kiev over te nemen en de regering te doen vallen. Ze tonen hun solidariteit met het Oekraïense volk en keuren de inval af. Ze vragen om militaire steun voor het Oekraïense leger en eisen dat de strengst mogelijke sancties worden ingesteld tegen Poetin.

Op de Regentlaan aan Kunst-Wet, tegenover de Permanente Vertegenwoordiging van Rusland, waren Oekraïense vlaggen alomtegenwoordig. De betogers scandeerden onder andere “Poetin, ga naar huis” en “Stop Poetin, stop de oorlog”. Op de protestborden stonden slogans als “Stop Putler”, “Sluit het luchtruim, red onze families”, “Poetin, handen af van Oekraïne” en “Oekraïne is Europa”.

In de menigte doken ook enkele Belgische politici op zoals Theo Francken (N-VA), Mark Demesmaeker (N-VA) en Marino Keulen (Open VLD).

 ©  BELGA

 ©  AP

 ©  BELGA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen