© Facebook

Krokodil in zoo gedood met grote steen

In een zoo in Tunesië heeft zich dinsdag een drama afgespeeld. Een krokodil kwam er om het leven nadat bezoekers zware stenen op het reptiel hadden gegooid.

JoRo

Het nieuws werd bekendgemaakt via de facebookpagina van de hoofdstad Tunis, waar de dierentuin is gevestigd. Op de pagina stonden foto’s van de gedoodde krokodil die weinig aan de verbeelding overlieten.

“Een groep bezoekers heeft stenen op het hoofd van de krokodil geworpen, wat tot een interne bloeding heeft geleid, die tot de dood leidde”, staat te lezen op de facebookpagina. Het dier kreeg dinsdagnamiddag twee grote stenen op het hoofd geworpen. Op de foto’s is een grote wonde te zien vlakbij het oog.

“Dit is vreselijk”, zegt dokter Amor Ennaifer, de dierenarts van de dierentuin. “U kan zich moeilijk voorstellen wat de dieren hier allemaal te verduren krijgen van bepaalde bezoekers.” Volgens de dierenarts werden eerder ook al leeuwen en nijlpaarden belaagd met stenen en belandden regelmatig voorwerpen in de kooien en bassins.

“Bij de kooien staan afschermingen en bewakers, maar het is onmogelijk voor ons om elke bezoeker continu in de gaten te houden, zeker tijdens drukke vakantieperiodes”, aldus Ennaifer. Hij roept bezoekers op meer respect te tonen voor de dieren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER