Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved

BEKIJK - Russische militairen hebben de Oekraïense hoofdstad Kiev bereikt

Russische troepen hebben de buitenwijken van Kiev bereikt. Volgens VS-experts ondervinden de Russen meer weerstand dan ze verwacht hadden. Er is sprake van hevige explosies. Hieronder verzamelen we geverifieerde beelden van verschillende aanvallen en bezettingen in Oekraïne:

Op dag drie van de Russische invasie in Oekraïne hebben verschillende getuigen in de hoofdstad Kiev zwaar artillerievuur vastgelegd op beeld.

Videospeler inladen...

Duizenden Oekraïners schuiven aan om de grens met Polen over te steken op de E40 in Korczowa-Krakowiec. Bij het oversteken van de grens worden ze geregistreerd door de Poolse overheid. Aan de Poolse kant van de grensovergang staan auto’s klaar uit heel Europa om bekenden en onbekenden op te halen.

Videospeler inladen...

Op en rond een viaduct in de buurt van het station van Kiev is afgelopen nacht zwaar gevochten. "Het gebulder duurde een uur, dat was het", vertelt de 89-jarige Vladimir. Ondertussen patrouilleren Oekraïense soldaten tussen de resten van uitgebrand wapentuig.

Videospeler inladen...

Een raket verwoest een groot appartementsgebouw in Kiev: 

Videospeler inladen...

Vanuit een flat op een grote laan in Kiev filmde een vrouw 's ochtends vroeg brandende legervoertuigen en luide knallen van beschietingen. 

Videospeler inladen...

Meest gelezen