©  AFP

Elon Musk activeert Starlink-satellieten voor Oekraïne

Door de Russische invasie in Oekraïne, raakt de communicatie in het Oost-Europese land erg verstoord. Daarom vroeg de Oekraïense regering Elon Musk om het Starlink-satellietnetwerk te activeren. Dat moet de Oekraïense bevolking internet en communicatie garanderen.

dvt
Bron: CNN

“Terwijl jij Mars probeert te koloniseren, proberen de Russen ons land te veroveren”, Tweette de Oekraïense vice-premier zaterdagavond richting Elon Musk. “En terwijl je raketten succesvol weer op de aarde laat landen, landen Russische raketten op ons grondgebied. Kan jij ons van internet voorzien?”, klonk het nog. Musk reageerde zelf met een Tweet: “De Starlink-service is nu actief in Oekraïne.”

De Starlink-satellieten van Musk beweging zich voortdurend in een baan rond de aarde en zijn regelmatig als een soort lichttrein aan de hemel te zien. Ze maken een draadloze internetverbinding mogelijk zonder gebruik te moeten maken van infrastructuur op aarde, zoals zendmasten of een kabelnetwerk.

Nu veel van de Oekraïense infrastructuur beschadigd raakt door het oorlogsgeweld, dreigen honderdduizenden inwoners van alle communicatie te worden afgesneden. Door deze ingreep zou de totale isolatie van burgers dus zijn vermeden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER