Na kritiek op tv-programma ‘Da’s dikke liefde’ en de focus op BMI om af te vallen: Britse arts en Belgische diëtist helpen 5 misverstanden de wereld uit
Het nieuwe programma ‘Da’s dikke liefde’, waarin vier ‘zwaardere’ koppels naar een gezonder gewicht begeleid worden, veroorzaakt heel wat commotie. “Niet meer van deze tijd”, klinkt het online. “Onze maatschappij gebruikt te vaak een gezondheidsaanpak gefocust op gewicht”, vindt ook de Londense arts Joshua Wolrich. Wat zeggen gewicht en BMI écht over gezondheid? Diëtist Michaël Sels en dr. Joshua Wolrich helpen 5 misverstanden voor eens en altijd de wereld uit.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
HLN Shop
“Gekookt zijn ze vaak echt niet lekker”: Pascale Naessens verklapt hoe je groenten wél smakelijk op je bord krijgt
-
Wat mag in de microgolfoven en wat niet? Dankzij dit simpel trucje weet je altijd het antwoord
Van snel iets ontdooien tot een kant-en-klare maaltijd opwarmen: de microgolfoven of magnetron is voor veel Belgen onmisbaar in de keuken. Maar opgelet, je mag niet zomaar alles in het toestel steken. Met sommige materialen en voedingswaren kunnen er ernstige ongelukken gebeuren. Onze journalist zocht uit wat je wel en niet in die microgolf mag schuiven. -
Neem nu deel aan de Gouden Giro en maak kans op de hoofdprijs van 5.000 euro dankzij HLN
Volgende week zaterdag gaat in Turijn de Ronde van Italië van start. In de eerste grote ronde van het seizoen strijden de renners om de felbegeerde roze trui. Met de Gouden Giro kan jij bewijzen dat je de strafste ploegleider bent en prachtige (geld)prijzen winnen dankzij HLN. Deelnemen is dus de boodschap! -
-
PREMIUM
Zo maak je de lekkerste vol-au-vent volgens Piet Huysentruyt: “Voor de balletjes is dit soort gehakt de beste keuze”
-
Wat is dat rode stipje in je ei? En mag je het dan nog opeten?
Je hebt het vast al meegemaakt: je staat in de keuken, breekt een ei en gooit het in de pan. Maar net als het lekker begint te bakken, zie je plots een vreemd rood stipje in de dooier zitten. Wat is dat precies? Mag je het opeten? En wat met de rest van het ei? Ine Kempen van het Proefbedrijf Pluimveehouderij legt uit. -
Alcoholvrije smaakbom, gezond en “perfect bij het aperitief”: driesterrenchef Tim Boury lanceert eigen kombucha
Een gezond drankje zonder alcohol dat toch veel smaak heeft: kombucha staat niet alleen op de kaart van hippe cafés, ook sterrenchefs zoals Tim Boury gaan er vandaag mee aan de slag. Wat is kombucha precies, is het moeilijk om zelf te maken en bij welke gerechten past het goed? “Niet elke brouwer kan dit zomaar maken.” -
PREMIUM
“Met de juiste voeding vermijd je hoofdpijn en stijve spieren": wat eet en drink je best voor en na een loopwedstrijd?
-
PREMIUM30
Na opdracht in ‘De mol’ over “de grootste schande van Italië”: waar komt ananas op pizza eigenlijk vandaan?
-
Oud brood op overschot? Gooi het niet weg, maar maak er één van deze 5 recepten mee: “Ook pistolets zijn nog bruikbaar”
We hebben allemaal al eens een brood gekocht om een paar dagen later pas te ontdekken dat je het volledig uit het oog verloren bent. Geen zin meer om het in de vorm van boterhammen met beleg op te eten? Foodblogger Elise Van de Poele deelt 5 recepten waarmee je die harde stukjes brood toch nog lekker kan opwerken. Of het nu over oud stokbrood of kleine broodjes gaat: met alles valt nog iéts aan te vangen. -
Jobat
Hoeveel werknemers krijgen maaltijdcheques? En wie mag op een dertiende maand of smartphone van het werk rekenen?
De werkende Belg kan op steeds meer extraatjes rekenen: de voorbije vijf jaar is het gemiddeld aantal extralegale voordelen met 10 procent toegenomen. Om welke voordelen gaat het precies (en welke zijn aan een terugval bezig)? Welke rol spelen je functie, statuut, opleiding en de sector waarin je werkt? En wat met de verschillen tussen man en vrouw? Jobat.be zocht het uit. -
PREMIUM
Moet je oude bieren écht weggieten zoals in ‘Alles mag weg’? Biersommelier legt uit welke bieren lang goed blijven