©  Sven Dillen

Plus ArtikelTchalou 0 LVL 3  Liga dames

LVL recht de rug in Henegouwen

LVL is zonder kleerscheuren uit Chapelle-lez-Herlaimont teruggekeerd: 0-3. Genk pakte over de taalgrens een belangrijke driepunter, maar is twee speeldagen voor het einde van de reguliere competitie nog altijd niet helemaal zeker van play-off één.

Rob Kwanten

De loodzware 0-3-nederlaag tegen Asterix Avo kwam hard aan. LVL aasde op een rechtzetting in Tchalou, dat recent wel won van Charleroi en … Asterix Avo. Een gezondheidswandeling zou het in Henegouwen dus niet worden. Coach van de Vyver veranderde zijn basisopstelling niet, maar kreeg wel wat hij vroeg: een ploeg die de wanprestatie tegen Asterix collectief rechtzette. Op de libero alterneerde de Kruibekenaar tussen Lambrix en Humblet. Die laatste greep haar eerste kans sinds lang met beide handen en toonde dat het team op haar kan rekenen. Opposite Laura Meynckens zorgde in de aanval voor de nodige punten. Enig minpuntje werd genoteerd in de slotfase van set twee. LVL gaf daarin een 20-24-voorsprong prijs, maar hield gelukkig net op tijd het hoofd koel.

“Tchalou is niet meer het zwakke broertje van de reeks”, gaf manager Pieter Walbers mee. “Maar ze hadden er wel erg veel vertrouwen in dat ze ons wel even makkelijk over de knie zouden leggen. Onze meisjes hadden iets recht te zetten en dat hebben ze als ploeg gedaan. Wij blijven zo stevig tweede in het klassement. In onze resterende twee wedstrijden treffen we concurrenten Oostende en Oudegem. Er moeten nog veel inhaalwedstrijden gespeeld worden, het is dus moeilijk te zeggen hoeveel punten we nog nodig hebben om zeker bij de eerste vier te eindigen. Eentje gaat volgens mij volstaan, want Charleroi en Oostende moeten bijvoorbeeld ook nog tegen leider Gent spelen. Maar wij gaan resoluut voor één en liefst twee overwinningen. Op die manier pakken we de tweede of derde plaats en vermijden we Gent in de halve finale.”

Sets: 15-25, 24-26, 16-25.

 ©  Sven Dillen

 ©  Sven Dillen

 ©  Sven Dillen

 ©  Sven Dillen

 ©  Sven Dillen

 ©  Sven Dillen

 ©  Sven Dillen