Actrice Louise Bergez speelt Sofie, het meisje dat door haar vrienden verkracht wordt.
Volledig scherm
PREMIUM
Actrice Louise Bergez speelt Sofie, het meisje dat door haar vrienden verkracht wordt. © VRT

“Verkrachting is geen verkooptruc”: vanavond wordt op tv misschien wel heftigste scène ooit vertoond

TVLang, gedetailleerd en expliciet. Zo omschrijft Eén de groepsverkrachting in ‘Twee Zomers’, die vanavond in primetime op televisie wordt getoond. Ontegensprekelijk een van de heftigste scènes van de afgelopen tijd, die volgens sociaal pedagoog Liesbeth Kennes nooit zo gefilmd had mogen worden, én gepromoot. “Ik wil absoluut niet de miljoenste kijker zijn, zodat Eén nadien kan pochen met kijkcijfers. Verkrachting is geen verkooptruc.”

62 reacties

  • Guy JACOBS

    2 jaar geleden
    Ze moeten geen verkrachtingsscène tonen, wel de gevolgen ervan. De daders laten beseffen welke levens ze vernielen en de slachtoffers er proberen voor te behoeden. Heb een jonge dochter en jong nichtje. Dat maakt mezelf al waakzamer.
  • Lisa Carpentier

    2 jaar geleden
    @Yannick Baert: ik geniet ook graag van een goede serie hoor, maar van die verkrachtingsscene heb ik niet genoten, dat vond ik enigzins shockerend omdat het maar bleef duren, dat moet nu ook weer niet. Ik was maar aan het wachten tot de vrienden hem van dan meisje zouden sleuren. Oef... Eindelijk... En dan verder genieten van de serie.
  • sonia lauwers

    2 jaar geleden
    Ik ben absoluut niet preuts, maar dit is er echt over. Eigenaardig dat veel mensen in die vulgariteiten meegaan omdat het op VRT is. Blijkbaar komen die met alles weg! Wat moeten pubers hierover denken? Als jullie nog meer vuiligheid willen zien misschien eens op "Out TV" kijken. BAH!
  • Nancy Goussaert

    2 jaar geleden
    Heb al heel wat anders gezien in films dan dit. Het is fictie. Echter ook iets dat in de realiteit voorkomt en laat het een duidelijke les zijn ook wat betreft pillen slikken. Pilletje om uit te gaan,pillen voor de fun,pillen om zich te kunnen amuseren. Als je je niet zonder kunt amuseren...blijf gewoon in je kot.
  • Wouter Van de Walle

    2 jaar geleden
    Dit gebeurt dus ook in de echte wereld hé, waarom zou het dan niet getoond mogen worden? Mensen zijn zich veel te weinig bewust van zulke zaken dus goed dat het zo openbaar wordt getrokken. Werd al lang op voorhand aangekondigd ook deze scène dus wie het niet wou zien moet gewoon niet kijken