Foto: Radio 2

Kleine optocht in Herenthout in plaats van grote Peer Stoet: "Maar straks gaan we zuipen tegen honderd per uur"

Door corona mocht er twee jaar lang geen Peer Stoet meer georganiseerd worden in Herenthout. Hoewel Peer Stoet de oudste carnavalsstoet van Vlaanderen is. Dit jaar kregen de Herenthoutse stoeters toch de toelating om een korte optocht door het centrum te houden. Zo'n 500 stoeters stapten mee,  onder politiebegeleiding, op een deel van het gebruikelijke parcours. Toch is iedereen blij dat er tenminste terug "iets" kan worden georganiseerd. En straks wordt er op café verder gefeest

"Het mooie weer vandaag is leuk, maar hadden we dit soort weer gehad met een echte carnavalsstoet, dan was hier tienduizend man geweest, en geen 500", zegt de voorzitter van vzw Peer Stoet Günter Nevelsteen. Toch is hij blij met het alternatief dat er nu is, na 2 jaar annulatie van de carnavalstoet door corona. "Het is het eerste feestje om straks samen goed uit de bol te gaan op café". 

Ook stoeter Frederik Nauwelaerts is blij: "jammer dat we geen echte stoet mogen doen, maar we gaan er toch es goed invliegen straks. En hopelijk kunnen we volgend jaar weer voluit gaan".  Vicky Segerink  heeft morgen een vrije dag genomen. "Als je van Herenthout bent, pak je verlof," zegt ze, "Volgend jaar gaan we weer voor veel wagens, prinsen, ambiance en veel volk". 

Wij mogen onze pollekes kussen om in dit dorp te leven

Stoeter Steven Verschueren

Steven Verschueren heeft genoeg van corona: "we hebben ons 2 jaar moeten laten kleinkrijgen, het is genoeg geweest. Onze stoetmicroob is sterker dan dat virus. Elk café heeft iets geregeld voor vanavond. We gaan heel hard feest vieren vanavond. En ik denk dat volgend jaar de remmer nog losser gaan dan ooit. We gaan zuipen tegen honderd in't uur!"

Meest gelezen