© AFP

Nainggolan verliest Romeinse derby van Lukaku in Coppa Italia

Radja Nainggolan verkeerde in supervorm en mocht bij AS Roma als kapitein aantreden in de Romeinse derby tegen aartsrivaal Lazio in de eerste halve finale van de Coppa Italia. Het was echter Jordan Lukaku die mocht juichen na 2-0-winst.

vml

Na kansen voor beide Romeinse ploegen opende Sergej Milinkovic-Savic op het halfuuur de score voor Lazio: 1-0. De voormalige middenvelder van KRC Genk was de uitblinker bij de thuisploeg.

Nainggolan ging zoals altijd voorop in de strijd bij de bezoekers en waagde ook zijn kans van ver maar nadat hij de voorbije weken enkele pareltjes scoorde was het deze keer niet prijs. Lukaku van zijn kant toonde zich met meerdere offensieve impulsen. Ciro Immobile maakte er uiteindelijk nog verdiend 2-0 van nadat hij eerder een treffer terecht afgekeurd zag worden wegens buitenspel. Mohamed Salah trapte de beste kans van de Giallorossi op het uur tegen de paal.

© AFP

Bij Lazio maakte Jordan Lukaku de partij vol, aan de overzijde speelde aanvoerde Radja Nainggolan de hele wedstrijd. Thomas Vermaelen kwam bij Roma niet van de bank. Op 5 april wordt de terugwedstrijd afgewerkt.

De andere heenwedstrijd in de halve finales werd gisteren al door Juventus gewonnen met 3-1 van Napoli.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer