Manchester City zet scheve situatie tegen tweedeklasser dan toch vlot recht

Manchester City stoot dan toch door naar de kwartfinales van de FA Cup. The Citizens kenden nochtans de nodige moeite met tweedeklasser Huddersfield. Nadat de heenwedstrijd nog op 0-0 was geëindigd kwamen de bezoekers zowaar ook op voorsprong in het Etihad Stadium. Uiteindelijk zetten de mannen van Pep Guardiola die scheve situatie echter nog vlot recht met zelfs nog ruime 5-1-eindcijfers.

vml

Nog geen Vincent Kompany bij City, die was nog niet fit genoeg. Kevin De Bruyne startte wel in de basis.

Verbazing alom toen Harry Bunn Huddersfield al na zeven minuten op voorsprong bracht. Bunn rondde een snelle aanval af door de benen van doelman Claudio Bravo: 0-1. City had het knap lastig met de stugge tweedeklasser en ook Kevin De Bruyne kon zijn stempel niet op de wedstrijd drukken. Na een halfuur spelen viel dan toch de gelijkmaker: na een leuke dribbel van Sterling had Sane maar binnen te tikken en amper vijf minuten later trapte Agüero de thuisploeg vanop de stip op voorspong. De veer brak bij Hudderrsfield, dat met een veredeld B-elftal speelde. Zabaleta maakte er meteen 3-1 van: drie goals op acht minuten en klus geklaard nog voor half time...

City speelde erg hoog in de tweede helft en Agüero scoorde nog een tweede maal op assist van Sterling. De Argentijn kwam goed voor zijn man en trapte in één tijd voorbij de doelman: 4-1.

De buit was binnen en De Bruyne mocht meteen daarop gaan rusten. In de extra tijd zette invaller Iheanacho de 5-1-eindstand op het bord.

In de kwartfinale komt Manchester City nu uit tegen een andere tweedeklasser: Middlesbrough.