©  Chris Pizzello/Invision/AP

Showbizzkoppel Ryan Reynolds en Blake Lively doneren tot 1 miljoen aan Oekraïne

Ryan Reynolds en zijn vrouw Blake Lively hebben op Twitter beloofd dat ze geld zullen doneren aan Oekraïense vluchtelingen die door de oorlog met Rusland hun land moeten ontvluchten. Het acteurskoppel laat weten dat ze voor elke dollar die wordt gedoneerd er zelf een dollar bijgeven, tot een maximum van 1 miljoen.

Bron: De Telegraaf

“In 48 uur tijd werden talloze Oekraïners gedwongen om hun huizen te verlaten op weg naar buurlanden. Zij hebben bescherming nodig”, twittert de Deadpool-acteur.

De donaties worden ingezameld door de Verenigde Naties. Volgens de organisatie hebben sinds de Russische invasie die donderdag begon, bijna 120.000 Oekraïners hun huis moeten verlaten. De VN waarschuwde zaterdag dat in totaal 4 miljoen inwoners hun land zouden kunnen ontvluchten als de oorlog voort blijft duren.

In het verleden hebben Reynolds en Lively al vaker gulle donaties voor goede doelen gedaan. Zo doneerden ze tijdens de coronacrisis vaker aan voedselbanken en instanties die maaltijden aan mensen in nood leveren. Ook deed het stel onlangs nog een donatie van 13.000 dollar aan een voetballer en zijn vrouw van wie een kindje levenloos ter wereld kwam.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER