Direct naar artikelinhoud

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel

Varken deluxe: gepaneerde Ardeense oesters met kruidenkaas

Dit kwalitatief en mals stuk varkensvlees stoot de schnitzel van zijn troon. Bak ze (goud)bruin!

Wat heb je nodig:
4 Ardeense oesters 
1 rode paprika, in kleine blokjes
100 g bloem
100 g paneermeel
1 ei, geklutst
500 g voorgekookte aardappeltjes
2 el gehakte peterselie 
olijfolie
peper en zout

Voor de saus:
30 g bloem
30 g boter
4 dl groentebouillon
120 g zure room
2 el gehakte basilicumblaadjes
2 el platte peterselie, gehakt
2 el gehakte bieslook
1 el citroensap 

Zo maak je het:
Stap 1: Kruid de oesters met peper en zout. Wentel ze eerst door de bloem, dan door het geklutst ei en tot slot door het paneermeel.
Stap 2: Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en bak het vlees langs beide kanten goudbruin. 
Stap 3: Smelt voor de saus de boter in een steelpan en roer er de bloem door. Blus met de bouillon en blijf roeren tot de saus begint in te dikken. Roer de zure room door het mengsel. Roer er de gehakte kruiden door en zet het vuur uit. Breng de saus op smaak met het citroensap, peper en zout.
Stap 4: Bak de aardappeltjes samen met de paprika in hete olie. Kruid met de peterselie, peper en zout.
Stap 5: Verdeel het vlees over de borden, druppel er wat van de saus over en serveer er de aardappeltjes bij.

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel