Britten willen antennes bouwen in... Oostduinkerke

Voor een nieuw netwerk tussen Londen en Frankfurt willen beurshandelaars een enorme toren bouwen in Engeland en schotelantennes in... Oostduinkerke.

mma

De driehonderd meter hoge toren - te vergelijken met de Eiffeltoren - zou worden opgetrokken in het stadje Richborough, op zo’n 129 kilometer van Londen. Een viertal firma’s is aan het onderhandelen met de lokale autoriteiten om de nodige vergunningen te bekomen. Om de beursinformatie “zo snel als het licht” door te kunnen geven, wordt er gebruikgemaakt van microgolven en schotelantennes. Uit de plannen van de firma’s blijkt alvast dat Oostduinkerke voor die schotelantennes ideaal gelegen is, want het ligt op de meest rechte lijn tussen Londen en Frankfurt.

“Partijgenote Rita Gantois zal het schepencollege van Koksijde over dit project interpelleren”, zegt Europarlementslid Sander Loones (N-VA). “Eind april diende een van de firma's een aanvraag in voor een 33 meter hoge mast bovenop het appartementsgebouw Twenty-One in Oostduinkerke, maar dat ging niet door. Net als de bevolking van Richborough moeten we in onze partij van die megalomane plannen niets weten. Wij willen duidelijkheid. Misschien willen ze hier alsnog een enorme toren plaatsen en niet alleen schotelantennes. Wij zullen ons in elk geval tegen elk plan verzetten dat nadelige gevolgen heeft voor de Koksijdenaren.”

Deze maand al zou de beslissing in Engeland vallen. Een nieuwe aanvraag in Koksijde kan dan spoedig worden verwacht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen