Jongen (14) dood aangetroffen in huis bij vader nadat ongeruste moeder naar politie belt

Turnhout -

In Turnhout is vrijdagmiddag een 14-jarige jongen dood aangetroffen in een huurwoning. Zes mensen, onder wie de vader van de jongen, werden aangehouden op verdenking van het opzettelijk onthouden van voedsel en verzorging met de dood tot gevolg.

brip

De 14-jarige jongen die vrijdagmiddag in Turnhout werd aangetroffen was mogelijk al enkele weken overleden. Dat laat het parket van Antwerpen weten.

Het was de moeder van het slachtoffer die aangifte deed bij de politie, meldt het parket van Antwerpen. De vrouw maakte zich ernstige zorgen over haar drie kinderen die bij hun vader verbleven in een huurwoning in Turnhout.

Toen de politie ter plaatse kwam, vond ze de 14-jarige jongen levenloos aan op zijn bed. Daarop werd onmiddellijk het labo opgeroepen voor een sporenonderzoek. “Het parket is afgestapt en er werd een onderzoeksrechter gevorderd”, zegt woordvoerder Kristof Aerts van het parket. “Zes mensen werden het afgelopen weekend aangehouden op verdenking van het opzettelijk onthouden van voedsel en verzorging zonder oogmerk te doden, met de dood tot gevolg en schuldig verzuim.”

Veel onduidelijkheden

Volgens het parket zijn er nog veel onduidelijkheden over het precieze tijdstip en de omstandigheden van het overlijden van de jongen. “Er werd een autopsie uitgevoerd, maar de doodsoorzaak is nog niet helemaal duidelijk. Uitwendige letsels waren er niet. Er wordt nu onderzocht wat er de voorbije tijd in het huis gebeurd is, en wat de oorzaak van het overlijden is geweest. Verschillende mensen worden verhoord.”

De zes mensen die zijn aangehouden zijn tussen de 31 en 43 jaar oud. Een van hen is ook de vader van de jongen. Morgen moeten de aangehoudenen opnieuw voor de raadkamer komen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen