© atv

Luxehotel Botanic Sanctuary blijft voorlopig dicht: eerst moeten bouwovertredingen worden opgelost

Antwerpen -

Er is voorlopig nog geen duidelijkheid over de toekomst van het luxueuze hotel Botanic Sanctuary aan het Elzenveld. Projectontwikkelaar Iret moet op de site een aantal inbreuken op de bouwvoorschriften herstellen.

Patrick Van de Perre

LEES OOK. Bouwovertredingen bij luxehotel Botanic Sanctuary Antwerp: serre en metalen constructie beschadigen historische site

Begin dit jaar raakte bekend dat er bij de verbouwingen van de site tussen de Leopold- en de Lange Gasthuisstraat een aantal bouwovertredingen waren begaan. Onder andere de bouw van de tomatenserre van restaurant Hertog Jan en een stalen constructie rond een Japanse notenboom zorgen voor schade aan de historische omgeving.

Aanvankelijk besloot projectontwikkelaar Iret om een regularisatiedossier in te dienen in de hoop dat de bouwovertredingen door de vingers zouden worden gezien. Maar dat laatste was niet het geval. Daarom heeft Iret het dossier nu ingetrokken.

De inspectie van het Agentschap Onroerend Erfgoed is in januari een zogenaamd handhavingstraject gestart. Dat betekent dat de bouwovertredingen waarschijnlijk ongedaan gemaakt moeten worden en dat de opening van het Botanic Sanctuary Antwerp vertraging oploopt.

Wachten op opening

De projectontwikkelaar zit nu met het Agentschap rond de tafel om naar een voor iedereen aanvaardbare oplossing te zoeken. Op het kabinet van de schepen voor Stadsontwikkeling Annick De Ridder (N-VA) wacht men die gesprekken af.

Zolang het Agentschap zijn fiat niet geeft over de al dan niet aangepaste bouwplannen, wordt er niets ondernomen. Voorlopig blijft het toekomstige vijfsterrenhotel dus gesloten en kunnen er ook nog geen kamers geboekt worden. Aanvankelijk zou het hotel deze maand de deuren openen. Wanneer dat gaat gebeuren is onduidelijk.

LEES OOK. Exclusief: binnenkijken bij het nieuwe vijfsterrenhotel Botanic Sanctuary Antwerp

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen