De zaak draait rond het mogelijk maken van alternatieve betalingssystemen voor datingapps, als Bumble. Volgens de ACM voldoet Apple nog steeds niet aan de opgestelde eisen, daarom legt de marktwaakhond Apple een boete op van 30 miljoen euro. Apple zegt wel aan de eisen te voldoen.
Volledig scherm
De zaak draait rond het mogelijk maken van alternatieve betalingssystemen voor datingapps, als Bumble. Volgens de ACM voldoet Apple nog steeds niet aan de opgestelde eisen, daarom legt de marktwaakhond Apple een boete op van 30 miljoen euro. Apple zegt wel aan de eisen te voldoen. © Getty Images

Nederlandse boete voor Apple in zaak rond datingapps blijft oplopen, nu al 30 miljoen euro

Het totaalbedrag van de dwangsom die Apple moet betalen in Nederland in een zaak rond datingapps, is alweer opgelopen. De zaak loopt al sinds eind januari. Apple moet nu al 30 miljoen euro betalen aan de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Volgens de ACM voldoet Apple nog steeds niet aan de gestelde eisen voor het mogelijk maken van alternatieve betalingssystemen voor datingapps, de Amerikaanse technologiereus daarentegen stelt van wel.