Spa

Blote borsten op reclamebeeld van watermerk Spa in Antwerpen-Centraal zaaien verdeeldheid

Een nieuwe reclamecampagne van Spa lokt verdeelde meningen uit. Ze toont foto's van naaktmodel Linda Deplacie (61) uit Ieper door de jaren heen, met blote borsten. Die zijn enkel in kranten en magazines volledig te zien, in het station Antwerpen-Centraal en ook in andere stations zijn ze net boven de tepels afgesneden.

Sinds vandaag kan je op verschillende plaatsen de 61-jarige Linda Deplacie uit Ieper bewonderen. Al jarenlang is ze model voor het watermerk Spa en het nieuwe campagnebeeld moet het drinken van het water promoten. Op drie gelijkaardige foto's - uit 1985, 2002 en 2022 - poseert ze naakt. De foto's verschillen amper en illustreren de slogan: "beter drinken, beter leven". 

Ook in het Centraal Station van Antwerpen en in andere treinstations is het reclamebeeld te zien, maar daar is het tot net boven haar tepels bijgeknipt. In Het Laatste Nieuws verklaart woordvoerder Charlotte Giroud van Spa dat een beeld met ontblote borsten niet in het openbaar gebruikt mag worden en dat het dus geen keuze is van het bedrijf zelf. Uit een testfase zou ook gebleken zijn dat een voornamelijk jonge doelgroep negatief reageerde op het blote gedeelte. 

We leven in een grote gemeenschap dus we moeten iedereen respecteren. Laat het dus maar zo

Linda Deplacie

"Maar de foto is niet gemaakt om te provoceren. Wél om puurheid uit te beelden. Ik kan begrijpen dat het sommige mensen tegen de borst stuit en dat het te provocerend kan zijn. Daarom denk ik: laat het maar zo. Ik heb liever dat mensen gelukkig zijn", reageert Linda zelf op Radio 2 Antwerpen. 

"Ik denk dat er 20 jaar geleden ook al één en ander om te doen was", relativeert Linda. "We leven in een grotere gemeenschap dus we moeten iedereen respecteren."

En hoe het komt dat Linda er na al die jaren nog nagenoeg hetzelfde uitziet? "Het geheim om er nog altijd goed uit te zien is beter bewegen, gezonder eten en vooral meer drinken. Dan voel je je ook stukken beter!", besluit ze.

Meest gelezen