Inbrekers plunderen ’s nachts kassa in café en worden opgeschrikt door terminaal zieke vrouw

© gsd

In Wielsbeke werd maandagnacht ingebroken in café Christen Volkshuis en restaurant Maison Blanche. Telkens werden de kassa's geplunderd. In Maison Blanche moesten de daders vluchten dankzij de terminaal zieke vrouw van de uitbater.

Geoffrey Sabbe

Marijke Ameye, vrouw van uitbater Kurt Dierckx (50) van Maison Blanche, hoorde de inbrekers maandagnacht bezig. Het koppel woont boven het restaurant langs de Rijksweg. “Mijn vrouw is terminaal ziek en is daardoor veel nachten wakker”, zegt Kurt. “Terwijl ik slaap, leest ze vaak nog een boek. Maandagnacht lag ik al in een diepe slaap toen ze me plots wakker maakte.”

Marijke had rond 2.30 uur lawaai gehoord beneden in het restaurant. Via de traphal zag ze ook beweging. Ze wandelde stilletjes naar de kamer van Kurt. “Doordat ze zo ziek is, kostte het haar veel moeite want ze kan slecht stappen. Ik schrok wakker en ben meteen gaan kijken, zij het iets minder subtiel dan mijn vrouw. Ik heb het licht aangestoken en ben de trap naar beneden gegaan.”

De daders waren wellicht geschrokken en bleken al verdwenen toen Kurt in het restaurant aankwam. Hij zag dat de achterdeur open stond. Het slot was geforceerd. “Verder dan de bijkeuken zijn ze niet geraakt”, zegt de uitbater. “Ze hadden het gemunt op een lade met wisselgeld, die ik gebruik om mijn leveranciers te betalen. Alles was weg, van de rosse centjes van 5 cent tot de grotere eurostukken. In totaal iets van 200 euro.”

De dieven namen ook nog 130 euro biljetten mee. Kurt ging buiten een kijkje nemen, maar zag de daders niet meer. Om zijn vrouw 's nachts al het gedoe te besparen, lichtte hij pas 's morgens de politie in.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen